«

»

AD Delft: Buurten wijzen Sebastiaansbrug ontwerp af

ad_sebastiaansbrug_armzalig_gedrochtAD Delft Herman Rosenberg

Het drama rond de Sint Sebastiaansbrug is nog lang niet voorbij.

‘Een armzalig gedrocht’ zegt Peter Jonquière van de belangenvereniging De Brug moet Beter.

Eric van Hunnik van de belangenvereniging TU Noord is even boos als Jonquière. Ik begrijp niet wat onze bestuurders bezielt.

In Frankrijk wil een president mooie dingen nalaten. Maar VVD wethouder Harpe gaat de geschiedenis in als ‘de man van die lelijke brug’. 

In de gemeenteraad neemt eigenlijk alleen Onafhankelijk Delft het onomwonden op voor de bewoners. Raadslid Jan Peter de Wit neemt geen blad voor de mond. Hij wijst er met nadruk op dat in zijn visie vier opeenvolgende colleges van B&W ‘verschrikkelijk hebben geblunderd’ in de onderhandelingen met de Metropoolregio en zijn voorganger Haaglanden.

“Nu krijgen we voor minimaal 10 miljoen euro dezelfde brug terug. Een kat in de zak dus”. De Wit vindt ook dat Delft ten onrechte moet opdraaien voor fouten van de Metropoolregio, die zich niet gerealiseerd zou hebben dat de oude brug te zwak is voor zware trams.

Wat De Wit dan wél wil? “Ik wil een mooie vlakke stadsbrug op het maaiveld, die bij de entree van onze prachtige historische stad past”.

Maar dat visioen lijkt een brug te ver, of te dichtbij.

sebastiaansbrug_armzalig_gedrocht_delft