«

»

Alleen maar extra narigheid

Bedankt: belastingdienst, gemeente Delft, deurwaarder overdevest, woonbron, jeugdzorg, meneer de rechter in Den Haag, de kinder bescherming, met het door jullie beoogde resultaat:
Op de koudste dag van het jaar : het gezin Keuvelaar staat op straat, de kinderen zijn uit huis gehaald en naar twee verschillende adressen gebracht en de jongste van drie maanden jong, gevlucht met moeder naar oma en opa. Knap hoor om met zijn allen een gezin naar de knoppen te helpen! Dit in tegenstelling wat wij in de raad vaak horen en waar wij over praten…de steun aan hulp behoevende gezinnen. Nu hebben we al tienduizenden euro’s aan dit soort gezinnen besteed en wat levert het nou eigenlijk op? Niets mensen…helemaal niets. De instellingen incasseren vermogens en worden alleen maar rijker van de ellende van anderen. Hele vrachten vol hulptroepen zeggen bezig te zijn met gezinnen in de moeilijkheden…resultaat, in dit geval, nog meer schuld!!! Uitzettingskosten, deurwaarderskosten, gerechtelijke kosten advocaatkosten, gemeentelijke kosten..enz enz. En dan nog maar te zwijgen over de trauma’s die dit gezin oplopen! De radeloosheid van deze mensen…ook de politiek keuvelt rustig verder….

Tot onze grote schrik kwam er eervorige week weer een noodkreet van de familie Keuvelaar uit Delft. In oktober 2012 was de familie Keuvelaar al in de aandacht met een op handen zijnde uithuis zetting. Onafhankelijk Delft heeft er toen alles aan gedaan om het gezin Keuvelaar te helpen maar vooral om het gezin te ondersteunen. Dat er fouten zijn gemaakt, maar van beide zijden, valt niet te ontkennen. Deurwaarder Overdevest pakt voor het gemak even 4000 euro aan en gaat vrolijk drie maanden later toch het gezin de wacht aan zeggen. Dit, omdat volgens hen niet aan de voorwaarden zou worden voldaan. Er wordt namelijk gezegd dat het gezin Keuvelaar ook nog een belastingschuld heeft en dat zij dit niet hebben gemeld. Dit kan gewoon niet kloppen daar het gezin Keuvelaar al sinds 5 maanden beslag heeft van de belasting op hun huursubsidie en zorgtoeslag. Wanneer je je dan in de zaak wil verdiepen dan moet je het ook goed doen en niet wat jou op dat moment het beste uitkomt! Wij spreken van een valstrik! Iedereen wist allang dat het gezin ook belastingschuld had want dat stond overal te lezen in hun administratie! Waar is dan die hulp die ondersteuning van al die instanties die zich met dit gezin hebben bezig gehouden? Het gezin blijkt dus een belastingschuld te hebben en daarom worden zij niet geaccepteerd in de schuld hulp aanvraag. Zodoende voldeden zij volgens de diverse instanties niet aan de voorwaarden dat zij in hun huis mogen blijven. Navraag bij de belasting laat weten dat het gezin wel belastingschuld heeft maar dat er inderdaad wordt afbetaald en dat het ook ambsthalve aanslagen zijn! Dit betekend dat er nog tegen in gegaan kan worden. Het zijn geen definitieve aanslagen!!! Maar Woonbron meneer Peter Hemmen gaat hier gewoon aan voorbij! Koppen moeten er rollen..en het maakt niet uit van wie! Als hij zijn zin maar door kan drijven en dan bij de rechter ook nog zeggen dat wanneer er over de kou wordt gesproken: dat is hun probleem! Schande meneer Hemmen! Meneer Arkink van jeugdzorg, ook u hebt veel laten liggen in deze! U bent er toch zo voor dat de kindertjes het goed hebben? U had op uw manier ook druk uit kunnen oefenen op woonbron en kunnen zeggen dat er eerst afgewacht wordt hoe het met de belastingaanslag zit! Nee u was er toch als de kippen bij om de kinderen een plaatsje buiten de deur te willen geven. Dit natuurlijk omdat bureau jeugdzorg ook van u verlangt dat u uw quota haalt! Dit wil zeggen, drie kinderen uit huis geplaatst levert jeugdzorg rond de tienduizend per maand op. Uw salaris is dus weer betaald!

Met dank aan een 2 medepolitici die de medemenselijkheid hoog in het vaandel blijken te hebben!

Deze zaak is bij ons nog niet ten einde. Ook wij gaan nu eens bloedhondje spelen en eens kijken wat we boven tafel gaan krijgen. Wordt vervolgd!

Onafhankelijk Delft, Martin Stoelinga en Jolanda Gaal

8 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Leo van Teilingen

  Ik stel voor de verantwoordelijke personen, zoals Woonbron, Jeugdzorg, op blote voeten sneeuw laten ruimen, en als deze zijn bevroren zijn gewoon amputeren. Zij verdienen aan ellende van onschuldige kinderen. Heeft niets te maken met kinderbescherming of zorg. Peter Hemmen en Rene Arkink > Hier zijn geen woorden voor. Leo

 2. Jan van Delft

  …de enige die hier nog ontbreekt in dit behoorlijk slechte verhaal is de RGB incasso “manager” die namens de gemeente Delft heeft nagelaten stiekem de bankrekening van dit gezin in nood te plunderen. Dat dingen “mogen” betekent nog niet dat je het ook moet doen, of dat je dan goed bezig bent.
  Meneer Hemmen van Woonbron, U bent toch zo een manager van dat clubje die 80 miljoen Euro aan een feestboot (SS Rotterdam) hebben vergokt met publiek geld, hoeveel mensen wilt U nog meer de straat op zetten voordat het tot U doordringt dat U bij een Sociale Woningbouwcorporatie werkt??
  En de Delftse wethouder Brandligt ? Die is in geen velden of wegen te bekennen…..die zit lekker hoog en droog in de verwarmde Torenhove. Want dit gaat over mensen en hij gaat alleen over papier, procedures enzovoort. We zijn benieuwd wat je vanavond thuis allemaal te vertellen hebt. Pffff vooral zo doorgaan daar in het stadhuis!!!
  En vooral als gemeente Delft helemaal niets maar dan ook niets meer toegeven aan die Woonbron lieden, die kunnen vanaf nu ook hun eigen boontjes gaan doppen, eens kijken of ze het redden met hun “leidertjes” als een lokale zetbaas Hemmen.

 3. Arie van den Bos

  Wat ik onbegrijpelijk vind is het feit dat onze “zorgzame” overheid vele miljarden doorsluist naar het buitenland terwijl er in “ons” land mensen kreperen van de armoe. Het moge inmiddels bekend zijn dat dankzij de crisis de rijken onder ons nog rijker zijn geworden terwijl de gewone man flink uitgeknepen wordt en dat terwijl hij aan het ontstaan van de crisis geen schuld heeft gehad. Maar dat zal wel met de zogenaamde democratie te maken hebben. Ach, nog maar enkele jaren wachten en dan zijn wij een derde wereldland geworden. Dank u wel meneer de premier en aanverwante lieden. Ach, om één ding mogen wij blij zijn, ooit houdt het voor iedereen op. Maar voor de gewone man is het wel te laat.

 4. Jolanda Gaal

  Ja Arie..eerdaags heeft iedereen weer een fondsbrilletje van een drogisterij keten, een klappergebit en kunnen alleen de kinderen van welgestelde ouders nog studeren…het komt er allemaal aan helaas 😉 je zou bijna zwartkijker worden …
  Jolanda Gaal

 5. N.C.Schuuring

  Zoooooo, dus ik ben NIET de enige….!!!!
  Al 1,5 jaar sta ik nu op straat. Een half jaar daarvoor heb ik een nier aan mijn zoon gedoneerd.
  Maar daar hadden de instantie’s in Delft niets aan.
  Mijn relaas kun U vinden op ‘GevenBijLeven’ op Facebook.
  Er loopt nog een rechtzaak , voor onterechte huisuitzetting, maar wat wel frapant is dat WEER dezelfde
  partijen ( Woonbron, Duwo, OverdeVest, is allemaal familie van elkaar…!!) ook in deze zaak weer van
  de partij zijn.
  Want of je nu schulden hebt of minder inkomsten door een donatie ( waardoor je ‘ de huur’ iets later moet
  betalen) , het onbreekt aan menselijkheid. Financieel gewin is OOK in deze zaak weer No 1…..!!!

  N.C. Schuuring

  1. Jolanda Gaal

   Goededag zou u mij willen mailen op jolandagaal-gala@hotmail.com Dan maak ik kgraag een afspraak met u. Gr Jolanda Gaal

 6. N.C.Schuuring

  Na de Niertransplantatie moest ik in September 2011 voorkomen wegens

  huur achterstand. Dit vond ik al vreemd omdat de woning verhuurder op

  de hoogte was van mijn situatie. Dit vond plaats bij het kantongerecht

  te Delft. tijdens deze zitting ben ik met de rechter overeengekomen

  dat ik 3 huren moest betalen ( 1765,41 ). Op de vraag aan wie ik het

  moest betalen werd mij gezegd : aan de deurwaarder H.A.M. over de

  Vest. Op de vraag van de rechter dat als wij dit betalen , wij dan

  mochten blijven wonen daar werd geantwoord door Dhr.Over de Vest: JA.
  Ik heb dat bedrag gelijk betaald ( door een lening bij de gemeente te

  nemen ). Wat schetst mijn verbazing op 18 nov 2011. Door NIET aan de

  Kantonrechter te melden dat wij netjes betaald hadden, werd onze

  huurovereenkomst ontbonden en zouden wij op 5 januari 2012 ons huis

  worden uitgezet. Ik heb nog contact ( meerdere malen ) met de

  deurwaarder opgenomen en hem gezegd dat het geld eraan komt van de NTS

  ( Nederlandse Transplantatie Stichting ) maar niks mocht baten. Op 5

  januari 2012 ( een half jaar na de ( geslaagde ) niertransplantatie )

  werden wij het huis uitgezet. Op 6 januari 2012 kregen wij het geld

  van de NTS ( waarvan de deurwaarder op de hoogte was dat het die dag

  zou binnen komen ). We zijn in hoger beroep gegaan en hebben vandaag

  de uitslag gehad. ( 29-5-2013). Het hoger gerechtshof geeft de

  huurdersvereniging en de deurwaarder gelijk….?? Dus voor 1 maand

  huurachterstand ( wat ik eruit op maak…!!) ben ik mij huis, bedrijf,

  gezin kwijt. Ik heb mij aan alle kanten gehouden aan de afspraken die

  ik door de rechter kreeg opgelegd en een deurwaarder die een loopje

  neemt met het rechtssysteem wordt daar voor beloond. Gaarne hoop ik

  via Uw programma op een soort van gerechtigheid, want ik voel mij nu

  ontzettend in de steek gelaten door HET Nederlands Rechts systeem. (

  voor de goede orde: sinds die tijd ben ik dakloos, en wat ik ook

  probeer ik kom er niet uit….!!!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>