«

»

ALS MEN EEN AAP LEERT KLIMMEN..

Tien jaar geleden zou je waarschijnlijk voor een hele lange tijd in een inrichting opgeborgen zijn, als je had verteld dat we door België zouden worden ingehaald. Het was de tijd dat er dagelijks een stuk of tien Belgen moppen ontstonden die vooral de domheid van de Belgen duidden.

U kent ze ongetwijfeld nog, het beeldscherm van de secretaresse dat wit zag van de type out of de twee Belgen, ze zitten aan tafel en voor hen ligt een spiegel. De een pakt de spiegel, kijkt erin en zegt: “Eeh, die vent die ken ik.” De ander pakt de spiegel af, kijkt en zegt: “Natuurlijk ken je die. Dat ben ik. Of van de Belgische koning die zijn beklag kwam doen bij Beatrix.

Jullie maken alleen maar grappen over onze dommigheid. Doe me een plezier, doen jullie nou ook eens iets doms zodat we over jullie flauwe grappen kunnen maken. Wat stel je dan voor vroeg Beatrix? Nou bouw bijvoorbeeld eens een brug midden in de woestijn. Beatrix kwam haar collega tegemoet en na een maand kwam de Belgische koning melden dat de brug kon worden afgebroken, want de grap was geslaagd. Toen Beatrix aangaf dat de brug niet kon worden afgebroken vroeg de Belgische koning verbaasd waarom. Omdat er allemaal Belgen op zitten te vissen was haar antwoord.”,

We hebben dubbel gelegen vanwege de flauwe grappen en het mooie taaltje van onze zuiderburen.

Inmiddels vergaat ons langzaam maar zeker het lachen, immers, terwijl Rutte en Samson  en de  rebellenclub met man en macht proberen de Nederlandse economie nog verder in de drek te helpen, daar doet België het in economisch opzicht veel beter dan de bv Nederland. En wat helemaal zeer doet, de Rode Duivels, het nationale voetbalteam van België is deze week  de overgewaardeerde en overbetaalde brigade van bondscoach Louis van Gaal voorbij gedenderd op de ranglijst van de FIFA.

Daar had nooit iemand rekening mee gehouden. Met de hinderlijk lachende minister president voorop verwordt dit land, dat ooit de spil was in het verenigde Europa tot het lachertje van de 21ste eeuw.  En nu maar wachten op reeksen striemend sarcastische grappen van Belgen over bijdehante Nederlanders. Hoewel, daar zijn de Belgen waarschijnlijk toch nog net te dom voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>