«

»

Alternatief voor verhoging IKEA parkeergarage afgewezen

Rechts de Ikea parkeergarage van vier parkeerverdiepingen voor 1000 auto's.

Rechts de Ikea parkeergarage van vier parkeerverdiepingen voor 1000 auto’s.

IKEA veroorzaakt op drukke koop weekenden vaak files op de A13. De éénbaans A13 afritten lopen van beide zijden vol hetgeen regelmatig een verkeersinfarct op de A13 leidt.

Heel Delft is dan onbereikbaar. Sluipverkeer probeert dan via Delft Zuid of Noord binnendoor toch de IKEA te bereiken.

Van de Schoemakerstaat tot de Brasserskade loopt alles vol.

De oplossing van IKEA is de parkeergarage met één parkeerdek te verhogen (250 auto’s) en daar boven op nog voor de show een rij mega grote zonnecollectoren. De totale hoogte van nu 12 meter wordt in het bestemmingsplan tot 22 meter verhoogd. Zie motie

Deze extra laag voor de piekmomenten zal nauwelijks een verbetering voor de piekmomenten zijn. Er is ook geen enkele verkeerstechnische berekening bij het bestemmingsplan gevoegd.

Ik heb gepleit  om de parkeergarage richting de A13 zijde (naar voren) fors uit te breiden met zo’n 500 tot 1000 plaatsen. Dat zet wat zoden aan de dijk. Maar helaas had de gemeenteraad daar geen oren naar. Die hadden het liever over over het groen verven van de achterkant van IKEA. Dan zie je het gebouw niet meer.

bestemmingsplan_noordoost_2017_staal_delftOok had ik liever gezien dat de gemeenteraad een debat had gevoerd wat voor ontwikkeling er gewenst zou zijn op braakliggende terrein van de voormalige gemeentewerf De Staal .

Ik zie daar liefst een hoge woontoren verschijnen met mooi penthouses. Een opvallende Skyscraper. Net zoals de geplande woontorens langs de Utrechtse Baan in Den Haag zie HIER.

Of een transferium voor de distributie van goederen, personen en toeristenbussen. Maar helaas. De gemeenteraad in Delft stelt geen bal voor. Het merendeel zijn visieloze bange zakkenvullers die aan de halsband van het D66 college lopen.

Redenen genoeg om tegen dit conservatieve conserverende bestemmingsplan NoordOost 2017 te stemmen.

Jan Peter de Wit