«

»

Ambtenaar Delft over de Delftse Hout

20190307_091036
Hoi Woek Delft , Sander De Brasem Koning en andere vissers
Ik heb net de gemeente Delft ambtenaar gesproken.
1.Er is wel overleg geweest met overkoepelend orgaan recreatieve visserij, over wat er allemaal zou gaan gebeuren. Zij zijn ook op inspreekavonden geweest. Er is zelfs besloten voor een bepaalde strategie te kiezen op advies van de vereniging voor vissers, dit ivm hengeltuigjes die in boomstamwallen zou blijven zitten, wanneer de vis wegzwemt..
2. De visplekken komen terug en de steigers ook, alleen twee visplekken zijn verplaatst ivm nieuwe walkant. De walkant heeft nieuwe inplant gekregen en dit moet onderwater eerst groeien. Dan worden er matten over gelegd, waardoor de planten daar doorheen groeien en de wal wordt beschermd tegen afkalving door stroming en om te voorkomen dat vooral ganzen, de boel kaalvreten. Ook komen er boomstammen aan kettingen in dit gebied, om de golfslag te breken. Dit alles om de walkanten te beschermen.
3.Het is nu erg kaal vanwege ook nogeens de erge Essenziekte. De Es staat te eenzijdig en dicht opelkaar geplant, waardoor er schimmel is ontstaan. De boom maakt hierdoor zichzelf dood en dit is te zien in de kruin, dus niet aan de stam. (waar ik naar keek) Omdat er zoveel dezelfde bomen zijn geplante , hebben deze zichzelf aangetast en moeten zij gekapt.. Er komen gemengde boomsoorten voor terug, om dit voortaan te voorkomen zo ook met de heester en andere beschuttingsstruiken.
Het duurt ongeveer een jaar eer er weer aardige begroeing en beschutting is. Het ziet er nu wel heftig kaal uit, dat is zeker waar.
4.Als jullie na ervaring, niet tevreden zijn met de nieuwe visplekken, dan kunnen jullie dit kenbaar maken, bij mij of de andere partijen. Ik ga er dan iig achteraan.
Verder lijkt het mij ook handig dat er beter gecommuniceerd wordt met jullie, want dit is werkelijk te gek voor woorden dat jullie van niets wisten!
5. Op mijn vraag dat ik het maar raar vind dat voor zwemmers de boel wordt aangepakt en voor surfers, maar voor jullie niet, kreeg ik als antwoord: de plas in de Delftse Hout is primair voor zwemmers. Altijd zo geweest.
Vissen mag, prima zelfs, maar het lokvoer van de vele vissers zorgt voor vervuiling en kan blauwalggroei bevorderend werken, zo werd mij gezegd.
Het is niet verboden om daar te vissen en dit blijft ook zo.
Beste sportieve vissers, dit is het antwoord van de gemeente Delft ambtenaar.Naast de gemeente Delft, zijn er meerdere partijen die over de Delftse Hout gaan..
Als jullie willen, ga ik contact leggen en vragen of wij samen kunnen komen om gewoon eens even te uiten of te horen wat de gemoederen (jullie) nog meer bezig houdt ok?
Tenslotte:
Doordat jullie er zijn, is de Delftse Hout een stuk veiliger! Dit vind ik nou heel belangrijk!
Groeten,
Jolanda Gaal
Onafhankelijk Delft