«

»

De Sirtaki wordt blijkbaar niet alleen in Griekenland gedanst!

Harnaschpolder

Harnaschpolder

Woensdag 16 mei 2012

Archief 2012 grondexploitaties:

De Delftse wethouders De Prez en Vokurka, denken dat zij als enige in Nederland, geld blijven “verdienen” aan hun Harnaschpolder.

Pffff, het moet echt niet gekker worden. Apeldoorn, Amsterdam, Eindhoven, Arnhem en ga zo maar door. In het hele land zijn er flinke problemen. In Delft niet? Nou vergeet het maar…

Het probleempje Avalex, gaat hierbij verbleken. Die 80 hectare in de Harnaschpolder, zijn over tien jaar echt niet met winst doorverkocht. Dus op 01-01-2014, stappen wij als Delft, het beste direct uit het bedrijvenschap Harnaschpolder! Het creatief, door wensdenken gevoede boekhouden, dient ook echt eens te stoppen. Het lijkt nu wel een piramidespel dat er gespeeld wordt.

Grondprijzen op het bedrijfsterrein aldaar van tot wel 300 euro. Op de woonkavels zelfs tot wel 700 euro per vierkante meter! Dit gaat toch helemaal “nergens” meer over? Daarbij nog die malle planning voor wat er in 2012-2014 nog even verkocht zal gaan worden.

Dit is toch niet reëel, dit haalt men never nooit! Ik denk, zelfs niet tegen halve prijzen. Zijn wij nou gek of zijn de plannenmakers en hun bestuurders het? We staan erbij en kijken ernaar. We accepteren het doordat we er niets aan doen.

Dat bedrijvenschap is allang niet meer de potentiële winstmachine. De pot met goud, zoals ons tien jaar geleden is wijsgemaakt (waarmee allerlei belangrijke projecten zouden worden meegefinancierd), is langzaam maar zeker een betonblok aan ons been dat aan het uitharden is. Verdere ontwikkelingen in Delft, worden hierdoor gehinderd. Ja, ook al in de nabije toekomst! En nog gaat er steeds geld bij. Als vanzelfsprekend gaat het fout, mede dankzij onze wethouder financiën in het toezicht houdende bestuur.

PvdA-Delft en VVD-Delft, hebben destijds gezaaid en D66 maakt het karwei af. Waar ze in Tilburg plotseling al hun “Essent” geld kwijt zijn, zijn wij in Delft al ons “Eneco” geld ook kwijt. Weg, foetsie abacadabra. Op aan rente of gewoon in rook opgegaan. Dat is nogal een prestatie, eigenlijk wel een olympische medaille waard. Gefeliciteerd B&W, goed gedaan voorzitter! Het wordt eens tijd om even heel snel wakker te worden in het Delfts college. Zo niet, ga dan snel wat anders zoeken/doen! Ga bijvoorbeeld alvast hard op zoek naar een flinke reservering genaamd “Harnaschpolder”.

In Den Haag zijn zij dit ook aan het doen. In de commissie SV werd er even medegedeeld dat er een reservering is….????? We zien jullie straks wel weer met een pilsje in de hand, op het 3 miljoen tellende VNG feestje, over een paar weken…

Tenslotte valt er dan echt wat te vieren nietwaar? Kunnen jullie dan ook mooi onderling bespreken welke kleuren het marmer moet hebben, dat in het HNK gelegd zal worden.
Of, bij welke bank Delft die 80 miljoen Euro gaat lenen.
De Sirtaki wordt blijkbaar niet alleen in Griekenland gedanst!
Proost!

Jan Douwe de Graaf, Onafhankelijk Delft