«

»

Autoverkeer en dus Lidl supermarkt weren uit binnenstad

Deze afschuwelijke 10 meter hoge golfplatendoos willen de Stip en D66 wethouders in de Kruisstraat laten herrijzen.

Deze afschuwelijke 10 meter hoge golfplatendoos willen de Stip en D66 wethouders in de Kruisstraat laten herrijzen.

Ik wil een autovrije binnenstad. Lopen en fietsen. Dus ook in winkelgebied De Veste.

De kruisstraat moet ook ze snel mogelijk wandel gebied worden. Dus geen groot winkelbedrijf als de Lidl waar klanten met de auto naar toe gaan.

En ook geen aan- en afvoer van goederen met grote vrachtwagens. Als OD in het college komt zullen wij het autoluw gebied snel uitbreiden.

Helaas staan Stip, PvdA, VVD en D66 toe dat er weer een afschuwelijke doos in De Veste komt. Er komt een parkeergarage van 33 auto’s onder deze Lidl. Dat gaat weer veel autoverkeer aantrekken in de binnenstad.

Wij zouden er mee kunnen leven als het gewoon een mandjes en winkelkarretjes suopermarkjtje zou worden als de AH in de Choorstraat.

lidl_supermarkt_monster_delft

De buurtbewoners protesteren met het Lidl monsterlijke doos in het Stadhuis, die helaas gelijk naar buiten werd gewerkt.

Stip wethouder Ferrie Förster heeft de buurt op een zeer geniepige wijze overvallen. Er is van gemeentezijde geen inspraakavond georganiseerd. Ook de gemeenteraad is niet vooraf op de hoogte gesteld. Het college heeft al in september 2015 de grond verkocht aan de Lidl.

Het college zegt dat deze Lidl in het bestemmingsplan past. Maar dat neemt niet weg dat ze hadden kunnen weten dat dit een politiek gevoelig onderwerp zou worden gezien de verkeers- en parkeer overlast. En niet te vergeten de overlast door de koelinstallaties.

Het college kiest voor de snelle knaken van de grondopbrengst. De keerzijde is een totaal  ongewenste ontwikkeling in dat stukje van de binnenstad.

Of de verkoop nog e ontbinden is horen we volgende week van D66 wethouder Aletta Hekker.

Jan Peter de Wit