«

»

Buitenhof bewoner geeft oplossingen problematiek Verdiplein

Jongerencentrum The Culture is door bezuinigingen van de PvdA bijna altijd dicht.

Jongerencentrum The Culture aan de Mozartlaan is door bezuinigingen van de PvdA bijna altijd dicht en zeker in het weekend.

Geacht raadslid.

U heeft op 13 april van het college van burgemeester en wethouders een schrijven ontvangen waarin uiteengezet werd dat de problemen in de wijk Buitenhof door de gesuggereerde aanpak een positieve invloed had op de leefbaarheid in de wijk.

Op 14 april is door ons als vertegenwoordigers van de buurt rondom het Verdiplein in de raadscommissie vergadering E.F en Bestuur ingesproken om het werkelijke beeld te geven van de gehele wijk .

Ook middels meerdere brieven uit de omgeving is de steeds terugkerende intimiderende chaos omschreven en U medegedeeld .

In de zelfde Commissie vergadering van 14 april is door een groot aantal raadsleden serieus op de zaken ingegaan en bent U kritisch geweest naar burgemeester en de verantwoordelijke wethouder omtrent de huidige toestand in de wijk die maar niet wordt opgelost en nu al jaren duurt.

Naar aanleiding van de kritische discussie in die vergadering is de opvolgend dagen door de politie strenger gehandhaafd in de wijk Buitenhof . Veel politie is regelmatig in de buurt aanwezig geweest en we hebben de controles gezien .

Die week is het voelbaar rustiger geworden, zeker in de avond uren . De reacties van omwonende werden positiever. De continuïteit van de handhaving is dus zeer wenselijk !!!! en moet niet terug geschroefd meer worden .Helaas is nu al weer te merken (d.d 24.04.2016) dat de wijk weer losgelaten wordt door de handhavende politie. Maar wie trekt nu aan de bel als het weer onrustiger gaat worden?

Nogmaals hierna enkele suggesties van onze kant welke wellicht de wijk rustiger kunnen maken .Wij hopen op adequate moties van Uw kant want we hebben hier al jaren het zelfde probleem.

· Gebiedsbeperkingen zoals samenscholing rondom het winkelcentrum. De politie kan dan makkelijker handhaven. Het handhaven dient dan ook zeker in de avond uren structureel voort gezet te worden op gezette tijden.
· Camera plaatsing bij het winkelcentrum mogelijk maken.
· Jongerenwerk richting jong volwassen mannen weer nieuw leven inblazen. ( bezuinigingen opheffen) De jongeren hebben ook recht op een plek anders gaan ze zwerven door de wijk .
· Basis scholen meer betrekken bij de problematiek in de wijk betreffende jonge kinderen. ( Vooral dieren mishandeling vind regelmatig plaats door jonge kinderen. Water vogels worden achter nagezeten als de gelegenheid zich voordoet. Broedende vogels worden niet ontzien evenals huisdieren. )
· Wellicht ook via de scholen sturend optreden bij ouders met kleine kinderen. Er is meer dan eten en drinken nodig om te voorkomen dat jonge ontspoorde kinderen de wijk weer gaan bevolken en hun voorgangers gaan kopiëren.

Ik reken op u, Cock van Meurs


Onderwerp: camera,s bij het Verdiplein Buitenhof is een must !!!!!
Datum: Sun, 17 Apr 2016 23:30:00 +0200
Van: Cock van Meurs

Jan Peter , goedendag.

Ik ben een van de insprekers van afgelopen donderdag 14 April in de commissie vergadering.
Bedankt voor je stevige betoog wat niets verhulde. Ik ben ook van mening dat door een slap beleid in de wijk Buitenhof wij beland zijn in de situatie zoals die nu is. Soms pleuris en chaos in de avond uren. Een plaats waar je eigenlijk niet wil zijn als het donker is.

Ik kan niet zeggen of het zo zal blijven helpen natuurlijk maar 3 dagen lang na afgelopen donderdag 14 april heeft de politie de druk op de jongeren hier opgevoerd.
Scooters , auto’s werden aan de lopende band gecontroleerd. Jonge mannen die rond liepen in de wijk werden met rust gelaten door de politie maar men voelde wel dat men op hun tellen moest passen.

Gelukkig nam je ook onze gedachte over dat een groot deel van het probleem in de opvoeding ligt van de allochtone kinderen. Men plant zich voort maar de rest laat men over aan de voorzienigheid nadat men de kinderen gevoed hebben met chips en cola.
De gezondheidszorg zal over een paar jaar het druk krijgen want er zijn veel te dikke kinderen hier in de wijk.

Maar dan nu de camera,s waar zo,n ophef van wordt gemaakt . Men roept al gauw dat het symptoom bestrijding is als met camera,s toepast.
300 meter van het winkelcentrum zijn aan de gevel van een bejaarden centrum 4 camera,s geplaatst tegen de gevel. Dit nadat tot 2 keer toe de grote ramen van dat centrum waren ingegooid. Gevolg….. rust.

100 meter van het winkelcentrum zijn op de gevel van de fietsen winkel camera,s geplaatst om te voorkomen dat er geroofd en ingebroken wordt.
Gevolg …… stilte want alles wordt opgenomen. Dit nadat bij het Chinese restaurant een beroving had plaats gevonden.

In de Debussy flat gaan camera,s geplaatst worden en niemand klaagt want de bewoners willen rust.

En nu bij het winkelcentrum is het ineens niet meer wenselijk. Natuurlijk wordt het kernprobleem niet opgelost maar ook bij vele ziektes worden symptomen bestreden met medicijnen om tegelijkertijd het probleem aan te pakken met onderzoeken of een operatie.

Hier in de wijk Buitenhof hoeft niets meer onderzocht te worden want het probleem is bekend.
Opvoeding en handhaving door de politie van de orde zijn de zaken die steviger en consequent moeten worden aangepakt.En dat zal zo jaren doorgaan.
Hadden we maar de bewoners opbouw beter moeten reguleren in de afgelopen 20 jaar.

Groet,  Cock van Meurs