«

»

Bijzondere bijeenkomst van groep ‘De slag om het Prinsenhof 2018’

Ik wil onderstaand bericht van Brie van Klaveren meer openbare aandacht geven.

Er is een besloten Facebook groep van nu 811 leden die lid zijn van de facebook pagina De slag om het Prinsenhof 2018

Ik zou zeggen word lid als het Prinsenhof je lief is.

Brie van Klaveren 23 oktober 2018: Gisteravond was er een bijzondere bijeenkomst geïnitieerd door Theo Thomassen een particulier en onafhankelijk initiatief met diverse individuen die verschillende invalshoeken t.a.v. de toekomstvisie rondom het Prinsenhof en Agathaplein hebben belicht.

Ook de gemeente was vertegenwoordigt.

Het idee is om een verslag van gisteravond naar de wethouder te brengen en op deze manier de participatie rondom dit project op te pakken. Het zal geen makkelijk traject worden, maar het uiteindelijke doel is om samen tot een mooi toekomstbestendig plan te komen. De restauratie van het gebouw. De intimiteit van het plein en tuin.

De aanwezigheid van toeristen. De ingang van het museum en de consequenties daarvan. Het gebruik van de Waalse kerk. Het betrekken van talenten uit de stad (ook van studenten) omtrent de ontwikkelingen, (dat het echt een idee van ons allemaal wordt sprak mij erg aan). Allemaal zaken die aan de orde kwamen.

Er zullen inspraakavonden volgen bij TOP Delft.

Er zullen berichten verschijnen in de krant en ik hoop dat iedereen mee wil blijven denken en praten.
Het hogere doel om het vertrouwen te herstellen tussen inwoners en gemeente staat bovenaan de lijst.
Dit vertrouwen zal van beide kanten moeten komen.

Er ligt hier niet alleen voor de gemeente een schone taak, ook wij zullen daarin een belangrijke rol spelen. Om te komen tot een serieuze relatie moet men eerst goed leren luisteren naar elkaar. Ik ben daar na gisteravond zeer positief over, men staat open voor een gelijkwaardig gesprek. Wij kunnen echt mee gaan praten over de invulling van dit gebied.

Hou het ris.delft.nl in de gaten. Zoek op ‘prinsenhof’ en kies ‘recent’ voor de laatste documenten rondom dit onderwerp. Of zie HIER