«

»

Boeteregen argeloze foutparkeerders bij tijdelijk Albert Heijn Mercuriusweg

Zaterdag worden veel argeloze Albert heijn klanten op de bon geslingerd aan de Mercuriusweg.

Zaterdag worden veel argeloze Albert Heijn klanten op de bon geslingerd aan de Mercuriusweg.

Op zaterdag is het zo druk bij de tijdelijke Albert Heijn aan de Mercuriusweg dat klanten hun auto voor de AH op de weg parkeren.

Sinds acht maanden heeft VVD wethouder Harpe al 350 boetes gegeven aan parkeerders die niet doorhebben dat het daar op zaterdag betaald parkeren is.

De boete bedraagt €61,80. Ik zag een controleur daar gewoon non stop boetes uitschrijven. Ondertussen parkeerden er gewoon auto’s Deze locatie is een zeer productieve melkkoe voor de gemeente.

boetes_ah_mercuriusweg_delftIk vroeg VVD wethouder Harpe snel iets aan deze onduidelijke situatie te doen. Nou dat vond Harpe niet nodig. Er stonden genoeg borden en AH moest hun klanten binnen maar informeren.

Maar eenmaal binnen is het te laat. Die BOA’s staan om de hoek te wachten en slaan dan toe. Ze waarschuwen niemand. Ze wachten tot de bestuurder is weggelopen.

Aan het begin van de weg staat een bord parkeerzone. Maar dat bord valt totaal niet op want je moet daar als automobilist je concentreren op het dubbelzijdig fietspad. Ingewikkelde verkeerssituatie met de Papsouwselaan.

Aan het begin van de Mercuriusweg staat weliswaar een betaalpaal maar die valt ook niet erg op.

Ik zie nergens borden staan Harpe? Als er eenmaal één auto staat trekt dat andere aan inde parkeervakken.

mercuruisweg_delft

Harpe kan gewoon een paar duidelijke waarschuwingsborden voor de AH neerzetten dat het daar betaald parkeren is.

mercuriusweg_paal_delftVolgens mij zijn die 350 bekeuringen vooral de laatste tijd gegeven. Dit zijn allemaal woedende klanten. Dit heeft niks met overlast of veiligheid te maken. Dit is automobilistje treiteren.

Ook spoorwerkers zetten op de gratis AH parkeerplaats de hele dag hun auto. Harpe schilder dan een € teken in het parkeervak op de weg.  Valt mij erg tegen dat een VVDér niks doet voor een ondernemer.

Jan Peter de Wit