«

»

Buk-Beugel fietsparkeren volgende zeperd Harpe (VVD)

Beugels in de grond verankerd op Bastiaansplein en Choorstraat om je fiets vast te maken.

Beugels in de grond verankerd op Bastiaansplein en Choorstraat om je fiets vast te maken.

De test met eigen fiets maar gedaan met die nieuwe fietsbeugels in de grond.

VVD wethouder probeert weer iets nieuws in zijn strijd tegen de vrije fiets in de binnenstad. Na de afgang van de rode loper (€5000) in de Breestraat nu de Buk-Beugels.

Ik was denk ik de eerste die het gebruikte want alle andere fietsen stonden gewoon los op slot in het fietsparkeervak.

scooter_fiets_beugel_delftMet de vastmaak ketting (AXXA slot) moet je bukken om deze door de beugel te halen. Door de ketting door de ketiingring te halen zit deze aan de grond verankerd. Het uiteinde steek je dan weer in je slot.

Dat past allemaal net. De volgende fiets moet dan andersom geparkeerd worden. Heel gedoe dus zo dat maar weinigen hier aan zullen beginnen.

fiets_motu_beugelDeze beugel lijkt veel meer geschikt om je scooter vast te zetten. De scooterbezitter zet meestal via zijn achter- of voorwiel zijn fiets op slot.

Maar het is verboden voor brommers en scooters in de autoluwe binnenstad. Deze fijnstofbommen en kanker(herrie)veroorzakers willen we helemaal niet in ons wandelgebied. De VVD dus wel.

En ja hoor. Bij fabrikant Velopa lees ik HIER dat de beugel dé ideale oplossing is voor het veilig parkeren van bakfietsen, scooters en motoren.

Deze beugel is misschien wel de oplossing voor dure elektrische fietsen. Maak er dan een speciaal E-Parkeervak van. Maar op 50 meter afstand is de bewaakte inpandige Veste gratis fietsenstalling.

In de zomer zullen de bankjes op het Bastiaansplein wel vol zitten met mannen met al die bukkende dames.

Jan Peter de Wit