«

»

Burgemeester pro roken en pro vrouwen of mannen discriminatie?

IMG_1529403373694
Zomerfeest in de Buitenhof.
Mooi initiatief, maar…waarom niet zulke jaarlijks terugkerende feesten in het Tanthof of elders in de stad? Gesubsidieerd en wel, dat wil de kiezer van Onafhankelijk Delft en andere inwoners van onze stad, ook wel!
Zij betalen namelijk mee aan feesten die hun neus voorbijgaan!
Tot mijn verwondering zie ik dat onze burgemeester, Marja van Bijsterveldt, voorop op de poster van dit aangekondigde feest prijkt. Dit, met daarbij de uitnodiging voor waterpijproken. Dat vind ik echt te ver gaan. Overal wordt roken geweerd, in de ban gedaan, verguisd en HET ministerie van Volksgezondheid, deelt zelfs dat roken dodelijk is! Cafés moesten een speciale ruimte bekostigen en nu wordt zelfs dit “binnenshuis” roken verboden!
Waarom wordt dit dan gepromoot in Delft?
Gesubsideerd nog wel!
Dan nog dat er een: “women only zone” is.
Is dit omdat er vanwege het culturele karakter van de wijk, anders geen vrouwen van islamitische afkomst mogen komen van hun man/geloof? Of worden mannen hier gediscrimineerd? Mogen zij niet bij de vrouwen in hun domein vanwege hun idealogie?
Ik vind dit misbruik van gemeenschapsgeld en uitsluiten van andere inwoners die ook wel elk jaar een terugkerend feest willen in onze stad.
Verder wens ik het feest vooral gezelligheid toe.

De schriftelijke vragen komen eraan!
Jolanda Gaal