«

»

D66 legt met Jaarrekening 2015 rekening bij komende generaties

jaarrekening_baten_2015_delftD66 wethouder Hekker heeft haar politieke bestaan gered door het gigantische bedrag van €80 miljoen te lenen voor onze gift aan het Rijk voor de Spoortunnel.

In 2015 stond Delft nog onder preventief toezicht van de provincie Z-H. Pas eind 2015 werd dat omgezet naar repressief toezicht.

Maar Hekker presenteert nu een jaarrekening 2015 met een positief exploitatieresultaat van bij 91 miljoen euro.

Rara hoe kan dat? Bijna failliet en nu op een balans van €355 miljoen ineens 25% winst? Het grootste deel is een lening van €80 miljoen. Die gaan we in 80  jaar lineair aflossen. En het andere deel is €11 miljoen dat we overgehouden hebben in het Sociaal domein.

D66 is overgegaan tot PvdA en VVD oplossingen. Lenen en de Nederlandse ouderen pakken. Allemaal om aan de “macht” te blijven. Nou het is nog steeds de macht van de linkse ambtenaren top die in Delft de dienst uitmaakt. Een financiële top die slaafs en kritiekloos 20 jaar lang de Linkse kliek (PvdA, GL en D66) hier met leugens en bedrog overeind hield. Op het hoogtepunt waren er zelfs 1200 ambtenaren.

lening_hnk_delftMaar er schuilt een dikke adder onder die leningen. Voor het Nieuwe Stadskantoor €92 miljoen en de €80 miljoen spoortunnel worden allemaal kortlopende leningen afgesloten.

De rentepercentages zijn nu kunstmatig laag. Dus D66 wethouder Hekker kan nu zogenaamd zeggen dat het herstel is ingetreden.

Maar de lage ECB rente zal niet zo blijven. Wie kan 40 jaar of 80 jaar vooruit kijken?  Dat zijn vijf generaties verder. Als de rente in de toekomst sterk gaat stijgen zal de tijd van Hekker wel duren.

hekker_aletta“Wie dan leeft wie dan zorgt”.

De OZB zal wel eens explosief kunnen gaan stijgen. Dat is D66 ten voeten uit. D66 staat voor niks. D66 is niks en zal niks Anders doen. D66 stemmers zijn net eendagsvliegen. Wisselen als One Day Fly’s in de raad. Leggen hun eitjes liefst in warme Linkse stront.

D66 wethouder Hekker gaat in 2018 hopelijk met politiek pensioen. Ze laat een zware financiële molensteen achter.

Jan Peter de Wit