«

»

Dagvaarding “Plakband-Arrest” naaktstrand actie 2013

Burka protest tegen sluiten van het naaktstrand door GroenLinks

Tijdens selfie Burka verpreutsing protest tegen sluiten van het naaktstrand door GroenLinks werd ik 16 juni 2013 op de bon geslingerd.

Morgenochtend kan ik mij in het Haagse Paleis van Justitie verweren over een bekeuring €90,- die ik meer dan twee jaar geleden kreeg. Het tergende slakkentempo bij CJIB als je ergens tegenin gaat.

Als politieke tegenactie wegens het sluiten van het naaktstrand in de Delftse Hout maakte ik in 2013 een Selfie met boerka op en GroenLink foldertje (Zin in de Toekomst) toen patrouillerende blauwe jassen uit de struiken tevoorschijn sprongen om mij direct op de bon slingerden (ik zag ze niet eens aankomen).

Ik had die stalen paal vernield met mijn plakbandje. Op die zelfde paal en plaats was net het bordje naaktstrand verwijderd door GroenLinks Delft. De blauwe jassen wisten wie ik was en ze hadden opdracht van Verkerk om mij te pakken.

Geachte officier van Justitie

Ik ben het niet eens met bovengenoemde bekeuring omdat ik niets bekrast of beklad heb. Ik heb geen enkele schade toegebracht aan een gemeentelijk eigendom. De bekeuring door de beambten is mij gegeven om mij politiek te intimideren in mijn vrijheid van meningsuiting. Ik ben raadslid in de gemeenteraad van Delft en ben in de gemeenteraad opgekomen voor het instand houden van het naaktstrand in de Delftse Hout. De bekeuring dient als afstraffing voor het uiten van mijn pro naaktstrand mening.

Op donderdag 13 juni was het raadsdebat over het naaktstrand, en de dag van de foto 16 juni was alles (borden en afzettingspaaltjes) dat wees op het naaktstrand door de gemeente al verwijderd. De gepubliceerde foto was de ultra snelle uitvoering van een ‘raadsdebat’ over bestemmingsplan de hak nemen.

Ik had voor een foto voor op mijn website een oude folder van Groenlinks ‘Zin in de Toekomst” (zie bijlage) op de plaats waar voorheen het bordje ‘naaktstrand opgeheven’ zat, aangeplakt met doorzichtig cellotape. Ik had zelf een boerka omgedaan. Ik maakte een foto van mezelf.

Dit tafereel moest de ‘islamitische’verpreutsing van Delft duidelijk maken. Notabene door de Groenlinks wethouder Stephan Brandligt. Naakt recreatie wordt uit de maatschappij verbannen omdat steeds meer streng religieuze mensen er bezwaar tegen maken.

Een achteruitgang van de westelijke normen van vrijheid, tolerantie, broederschap en gelijkheid die ik totaal in strijd vind met de ideeën van Groenlinks. Maar in feite gaf het college later toe dat op of naast de locatie van het naaktstrand een groot nieuw Beach strandpaviljoen in het bestemmingsplan werd opgenomen. En die zitten niet te wachten op naaktlopers op hun terras. Dan kunnen ze hun exploitatie wel sluiten.

Maar als gelegenheidsreden gaf burgemeester Verkerk op dat er in 2012 vijf aangiften waren gedaan van schennisplegingen van homo’s en homoprostitutie op het naaktstrand. Dat naaktstrand functioneerde sinds 1984 zonder dat ‘openbaar bekende’ problemen. Dat schennis-argument kwam Verkerk en Brandligt goed uit om het nabijgelegen naaktstrand te sluiten. In feite sloot VVD burgemeester mr. Verkerk het naaktstrand omdat het homo’s aantrekt, die in de buurt voor overlast zorgen. Duidelijk dat behoorlijk bestuur niet zijn sterkste kant is.

En dat GroenLinks foldertje uit 2010 had ik dus even op die paal geplakt om het na het nemen van de foto weer mee te nemen. Omdat ik in boerka gehuld was had ik de twee fietsagenten niet aan zien komen. De verbalisant B. van der Hak pakte direct zijn handcomputer om mijn ID gegevens op te nemen. Mijn uitleg deed er niet toe.

Hij wilde willens en wetens mij te grazen nemen. Ik ga toch geen Groenlinks folders ophangen? Ik ben toch niet gek. Ik gaf aan dat het een politiek doel had voor mijn website dat ik even met een cellotapeje dat foldertje tegen het bord geplakt had. Ik heb niets beschadigd of bekrast. Als die agenten wel/niet waren gekomen dan had ik het foldertje gewoon weer meegenomen. Ik heb namelijk een archief van lokale verkiezingsfolders van alle partijen. Zonde om te laten hangen want dan kan je hun verkiezingsleugens nog eens nalezen.

Ik ben het dus niet eens met de boete. Ik heb niets bekrast of beklad. Dat plakbandje laat geen enkel spoor achter. De bekeuring is het gevolg van stadswachten die door het college van burgemeester en wethouders zijn opgehitst om iedereen op de bon te slingeren die daar hun politieke besluit om het naaktstrand op te heffen, aanvecht. Op wat voor wijze dan ook.

Één vrouwelijke verbalisant zei zelfs tegen mij hoe ik het zou vinden als één van mijn kinderen tijdens een strandbezoek met allemaal naakte mannen geconfronteerd zou worden. Daarmee werd voor mij duidelijk dat het niet ging om het ‘strafbare feit’ dat ik zou hebben gepleegd maar dat het in feite om mijn mening ging dat ik vond dat het beter is dat de gemeente één vaste plaats voor naaktrecreatie aanwijst.

Dan dat op grond van artikel 430a naaktrecreanten overal en lukraak in de Delftse Hout naakt gaan recreëren op plaatsen die naar hun eigen goeddunken geschikt zijn. Maar ze was helemaal tegen naaktrecreatie. Uit de gedrevenheid van de verbalisanten maakte ik op dat het opdracht was van hogerhand burgemeester Verkerk is om alles en iedereen die pro-naaktstand was, keihard op de bon te slingeren.

Ik wacht uw beslissing af,

Met vriendelijk groet,

Jan Peter de Wit

dagvaarding