«

»

Delft ook in 2017 de duurste woonstad van Nederland

DELFT_DUURSTE_STAD_2017_NEDERLANDOok in 2017 is Delft qua woonlasten weer de duurste grote stad van Nederland. Ook in 2016 was Delft kampioen lokale belastingheffing.

D66 financieel wethouder Aletta Hekker loog in de persberichten er weer lekker op los. De lasten blijven gelijk. Nou ja ze stijgen met de inflatie. Die was volgens Hekker 1,1%

COELO van de Rijksuniversiteit Groningen houden alles nauwgezet bij in dit OVERZICHT 2017     

woonlasten_2017_delftDe Delftenaren moeten bloeden voor 20 jaar PvdA, GroenLinks, D66, Stip financieel wanbeleid. De VVD is bij dit linkse tuig aangeschoven.

In plaats dat de VVD zich aan haar verkiezingsbelofte van een daling van 10% van de woonlasten houdt, kiezen ze voor de macht van het ‘meedoen’.

De VVD stemmer in Delft is kompleet in de maling genomen. De D66 stemmes in Delft zijn voornamelijk linkse intellectuelen die dik in de slappe was zitten. D66 stemmers willen liefst dat er niks anders gaat.  En dat betekent samen met de PvdA in Delft er een puinhoop van maken.

d66_ozb_hekker_2017_leugensVolgens de Rijksuniversiteit is D66 wethouder Hekker een leugenaar.

De woonlasten voor huiseigenaren stegen in 2017 met meer dan het inflatiepercentage. Namelijk 1,5% omhoog.

mutatie_woonlasten_delft_2017Liegen en bedriegen zijn doodnormaal in de Delftse politiek.  Voor huurders stegen de woonlasten  wel met 1,1%.

Nu staat al vast dat eind dit jaar de coalitie (D66, PvdA, GL, Stip, VVD) gaat ‘koppen’ met een verlaging van de woonlasten voor 2018. Immers in maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Fop de Burger.

In 2018 gaan de lasten vast OMLAAG. Dan kan de VVD zeggen dat ze dit bereikt hebben. Maar het kan ook haast niet hoger. De vele tegenvallers komen dan weer na de verkiezingen uit de kast.

Alleen een totaal ander college kan aan deze poppenkast een eind maken.

Jan Peter de Wit