«

»

Delftse grondexploitaties & vastgoed afdeling is een puinhoop

conclusies uit Deloitte rapport Audit proces grondexploitaties Gemeente Delft Aanbevelingen voor verbetering beheersing grondexploitaties 1 mei 2014

conclusies uit Deloitte rapport Audit proces grondexploitaties
Gemeente Delft 1 mei 2014.

De Delftse afdeling grondexploitaties en vastgoed zijn een puinhoop. In feite deugt er niets van. Het geld vliegt al jarenlang ongecontroleerd de deur uit.

De externe rapporten van Deloitte 1 mei 2014 en Brink Groep 15 juli 2014 zijn nu pas door het college vrijgeven. Negen maanden tijdverlies. Al het slechte nieuws wordt door het linkse PvdA/GL/D66 college getimed.

De hoofdveroorzakers van de financiële puinhoop de PvdA en GroenLinks doseren de slecht nieuws berichten aan de burger. In de hoop dat hun twee wethouders de zakken kunnen blijven vullen.

D66 wethouder Lucas Vokurka was de vorige periode verantwoordelijk voor deze puinhoop. Die blijkt meer een windbuil te zijn geweest dan een doortastend bestuurder.

De negatieve erfenis van 16 jaar mega verspillingen door hun linkse hobby’s. Links kan alleen geld uitgeven. Geld verdienen willen en kunnen ze niet. Politieke prestige projecten op hun naam zetten en daarmee doorstromen naar nog riantere politieke functies.

Nu is VVD wethouder Harpe de sjaak in dit college. De oude Linkse kliek heeft hem een massagraf van lijken in zijn portefeuille gestopt. VVD wethouder Harpe komt -buiten de orde van de vergadering- ineens met een winstwaarschuwing.  Soort misplaatst positivisme of Rutteriaans “we maken meer negatieve winst” hahaha.

En dat alles is bedacht door het Secretariaat Communicatie. Het nieuws wordt getimed en geschreven door ambtenaren en de mainstream media nemen dat klakkeloos over. Binnenkort krijgen we te horen dat we moeten rekenen met nog veel meer verlies op de grondexploitaties van Technopolis, TNO terrein, Bomenwijk, Spoorzone en Harnaschpolder.

En wie hebben daar de schuld van?Ja de Delftse ambtenaren. Die hebben hun werk niet goed gedaan. Hup weer 220 eruit. De politici wassen hun handen in onschuld en blijven zitten. Eigen behoud staat bij de PvdA en hun groene parasiet GL voorop. Ook Harpe (VVD) werkt mee aan deze laffe linkse afschuif strategie. Dit zagen we eerder bij Avalex en de GGD.

Die verliezen moeten de burgers van Delft allemaal opbrengen. Door mega bezuinigingen, ontslagen en belastingverhogingen. Wie in Delft op de PvdA , GroenLinks en D66 stemt is een dief van zijn eigen portemonnee.

Jan Peter de Wit

1 ping

  1. Dure interim manager ingehuurd om grondexploitaties op orde te brengen » Onafhankelijk Delft

    […] ik al eerder schreef was het in de grondexploitaties portefeuille van voormalig D66 wethouder Vokurka een […]

Reacties zijn uitgeschakeld.