«

»

€307.536 kostte de Avalex direkteursfuntie in 2013

Uit Avalex Jaarverslag 2013.

Uit Avalex Jaarverslag 2013.

In totaal stonden bij Avalex in 2013 vier directeuren op de loonlijst. Zie Jaarverslag 2013. Dat op zich is al een únicum voor een ieniemienie afvalbedrijfje.

Totale loonkosten €307.536 voor het jaar 2013. Dat is €1182 per dag. Ver boven de Balkenende norm. Veel meer dan premier Rutte dus. Een aanfluiting van jeWelste.

Sinds februari 2012 is directeur Peter Floor door PvdA voorzitter Raimond de Prez op non-actief gesteld. Die zit sindsdien lekker thuis. In september 2012 werd een rechtszaak aangekondigd. Sindsdien heb ik niks meer vernomen over een afvloeiingsregeling. De €106.867 is enkel de bovenwettelijke WW uitkering

Avalex interim directeur Peter Lincklaen Arriëns.

Avalex interim directeur Peter Lincklaen Arriëns.

Ad Interim directeur Peter Lincklaen Arriëns pakt voor vijf maanden  €93.809. Dat is €852  voor zes uurtjes per dag. Dat steekt hij geheel in zijn eigen zak want zijn zogenaamde detacheringsbureau is toevallig ook zijn huisadres.

En tot mijn verrassing wordt er ook nog aan éne oud directeur Blaazer uitbetaald. Daar wist ik helemaal niks van. In die periode zat PvdA wethouder Anne Koning in het dagelijks bestuur.

De PvdA zegt dat ze zogenaamd goede wethouders leveren. Een bestuurselite partij. In Delft zijn het de laatste zestien jaar incapabele wereldvreemde dwazen geweest met een enorm gat in hun hand. Neem een Torenstra, Koning en nu De Prez. Als ik hun mislukkingen op een rij moet zetten ben ik dagen bezig.

 

avalex_tien_miljoen_negatief_raimond_de_prez_delft

PvdA wethouder Raimond de Prez was voorzitter van het dagelijks bestuur van Avalex van 2010 en trad december 2012 af naar het algemeen bestuur.

Dagelijks bestuursvoorzitter De Prez beschuldigde in 2012 directeur Peter Floor als de hoofdschuldige van de chaos bij Avalex.

Absurd laf en onwettig dat deze PvdA politicus de eindverantwoordelijke ambtenaar openlijk de schuld gaf. Gedragscode? Alleen om zijn eigen kop te redden. Er was namelijk geen fraude of oplichting in het spel. De Prez is tot heden nog wethouder.

Ik ga maar weer eens vragen stellen over het aantal Avalex medewerkers dat op non actief staan. Over rechtszaken en ontslagvergoedingen etc. Over de enorme puinhopen van 16 jaar PvdA in Avalex.

Het Avalex jaarverslag is pas in september aan de gemeenteraad aangeboden. Dat is een half jaar te laat. De Rekening & Audit commissie heeft er nog geen oordeel over kunnen vellen. Dus het loopt nog steeds niet gesmeerd bij Avalex, ondank of juist dankzij, vier directeuren op de loonlijst.

Jan Peter de Wit

1 ping

  1. Geheime minnelijke schikkingen met voormalige Avalex directeuren » Onafhankelijk Delft

    […] Volgens de Avalex jaarrekening kreeg voormalig Avalex directeur Peter Floor in 2013 €106.867. […]

Reacties zijn uitgeschakeld.