Failliete gemeente maakt zich wel druk om een teckel

Teckel Jonas zet het liefst zijn tanden in de Pvda.

Teckel Jonas zet het liefst zijn tanden in de PvdA.

Hoera teckel nieuws. Onafhankelijk Delft zet zich zo veel en zo vaak mogelijk in voor de belangen van de gewone Delftse burgers.

Dus ook voor meneer en mevrouw Van Halderen, toen zij samen met hun teckel Jonas uit het Wijkcentrum Wippolder werden geknikkerd.

Dat beestje liep er al jaren rond, maar toen schrok opeens iemand in het gemeentehuis wakker en werden de regels gehandhaafd: geen honden toegestaan! Exit Jonas.


De dames en heren in de ivoren toren hielden met iets anders even geen rekening. Namelijk dat meneer en mevrouw Van Halderen ‘het Smikkelrestaurant’ gratis voor ouderen van de Wippolder kookte en dat daar tientallen mensen uit de Wippolder graag gebruik van maakten. Toen Jonas er niet meer in mocht, moesten de Van Halderens besluiten om ermee te stoppen.

Gevolg: tientallen bewoners van de Wippolder zaten opeens zonder Smikkelrestaurant. En als Jonas nou een smerig beest was dat overal poepte en plaste en de hele tijd liep te kwijlen en blaffen, dan had ik het nog wel gesnapt. Maar het beest liep alleen maar een beetje rond en lag de meeste tijd heerlijk zijn oude dag te verslapen. Niks aan de hand. Niemand die er last van had of zich eraan stoorde.

Gelukkig heeft het bedrijf Kok Catering van de week besloten dat de mensen voortaan bij hen hun maaltje kunnen komen nuttigen. Maar wat is dat nou eigenlijk voor een oplossing? Een bedrijf moet de rol overnemen van de gemeente Delft, omdat ze daar te eigenwijs zijn om voor die ene plek een uitzondering te maken. Ze noemen de prima actie van Kok Catering ‘participerend burgerschap’.

Maar in feite laten ze de burgers gewoon stikken. Waar hadden die mensen van de Wippolder immers terecht gekund als Kok niet de hand over het hart had gehaald?

Het bewijst maar weer eens de kleinzieligheid van dit gemeentebestuur. Een teckel uit een buurthuis schoppen die daar de laatste levensjaren rondloopt. Lekker belangrijk. Ze hadden in die weken dat dit nu al speelt beter een oplossing kunnen bedenken om het naderende faillissement af te wenden. Maar ja, als je je als gemeente zo druk maakt om een teckel, dan bén je natuurlijk allang failliet!

Martin Stoelinga