«

»

Gemeente Delft verliest van Projectontwikkelaar Kennemerland bv

Protest tegen Lild Kruisstraat delft april 2016

In de commissie R&V van afgelopen donderdag stelde OD raadslid Sylvia Grobben vragen naar de twee braak en liggende terreinen aan de Kruisstraat.

Kruisstraat 71 voormalig bibliotheek terrein ligt sinds 2010 braak.

Antwoord wethouder Bas Vollebregt: “De gemeente heeft helaas de rechtszaak verloren van ontwikkelaar Kennemermerland” Ook wel Kruisstraat Delft bv.

Ondanks dat er nog geen goedkeuring is voor het plan moet de gemeente de grond leveren aan deze ontwikkelaar. Daarmee heeft de gemeente geen machtsmiddel meer om ongewenste ontwikkelingen binnen de voorschriften van het bestemmingsplan tegen te houden.

De voormalige VVD wethouder Harpe heeft hier op eigen houtje, zonder overleg met de buurt beslist. De ontwikkelaar Kennemerland is nu wel in gesprek gegaan met omwonenden over een alternatief plan. Enkel wordt daarbij weer afgeweken van de bestemmingsplan hoogte.

Voormalig V&D terrein ligt ook al weer tijdje braak.

V&D terrein Bastiaansplein

Ook bij deze ontwikkeling lopen nog beroepsprocedures van bewoners uit het achtergelegen bouwblok Rozemarijn. En van de belangenvereniging Zuidpoort over de aan- en afvoer van goederen van de geplande AH. Die is samen met de achteruitrijdende Jumbo vrachtwagens een doorn in het oog van bewoners wegens de onoverzichtelijke verkeerssituaties.

Ook hier is ontwikkelaar ProActief Vastgoed bv in overleg met belanghebbenden om snel uit de impasse te komen.

Jan Peter de Wit

Besluitenlijst (C) cie. Algemeen 17 april 2018 Delfts Kwartiertje dagvaarding Kruisstraat 71