«

»

Gemeente veroorzaakt zelf Kerstbomen overlast

Westvest

Westvest

Overal zie je op straat gedonderdee kerstbomen liggen. Logisch want de gemeente doet verdomd weinig om dit te voorkomen.

Wat moet je officieel met je kerstboom doen?

Wegbrengen naar het Avalex afvalstation aan de Voltaweg. Dat doet natuurlijk niemand. Wie gaat nu een dennenboom met uitvallende naalden in zijn auto vervoeren.

Je kan de kerstboom aanmelden bij Avalex om als Grofvuil te laten ophalen.

kerstboom_delft_inleveren_grofvuil_delftDat heb ik vandaag gedaan en dan moet je twee weken wachten. Niemand bewaard zolang een kerstboom.

Vreugdevuur

Of je had hem al kunnen meegeven of meenemen voor een vreugdevuur. Maar ook die Delftse traditie wordt langzaam de nek omgedraaid. Er waren er dit jaar nog maar drie officiële plaatsen aangewezen.

Koningsplein, Brasserskade en Tanthof Abtswoudseweg. Op de Schoemakerstraat en in het Westerkwartier was niks. Het was mooi geweest als burgemeester Marja van Bijsterveldt een mega groot stads vreugdevuur in de braakliggende Spoorzone had georganiseerd. Gemiste kans.

Kerstboom inleveren niet in Delft

kerstboominzamelingIn Avalex gemeenten Pijnacker-Nootdorp, Leidschendam_Voorburg en Midden Delfland zijn er vele inleverlocaties georganiseerd. Daar geeft de gemeente €0,50 per ingeleverde kerstboom. Leuk voor een zakcentje voor kinderen. Ook een traditie.

In Delft heeft D66 wethouder Aletta Hekker niks georganiseerd. Te druk met de verhuizing.

kerstboom_overlast_gemeente_2017_delftGevolg

Extra kosten weer in Delft. De veegdienst gaat kris-kras, waar stapels kerstbomen liggen, de illegaal op straat gedonderde kerstbomen weghalen. In Delft gaat niks vanzelf.

Jan Peter de Wit