«

»

Het Openbaar Ministerie werkt mijn herverkiezing tegen

strafrechtVrijdag 14 februari lag een brief (hier) van het Pakket Den Haag in mijn brievenbus, dat ze tevergeefs langs waren geweest om een gerechtelijke brief langs te brengen.

Ik moest met SPOED deze brief de komende vijf werkdagen ophalen bij het Paleis van Justitie in Den Haag.

Echter deze zaterdagochtend stonden er twee bewapende politieagenten voor mijn deur om mij een nieuwe dagvaarding (hier) te overhandigen.

Ik moet woensdag 19 maart, op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, om 10:35 voor de meervoudige strafkamer verschijnen vanwege het publiceren van geheimen op de website inzake de besloten bespreking van het uitgelekte Avalex onderzoeksrapport.

De dagvaarding om voor de politierechter te verschijnen werd 23 januari ingetrokken.  Op 30 januari krijg ik een brief van het OM dat daarmee niet de vervolging werd ingetrokken maar dat het naar de meervoudige strafkamer werd verwezen.

De meervoudige strafkamer doet zwaardere, ingewikkelde en complexe strafzaken. Ondanks dat, wordt de datum van mijn eerdere dagvaarding vervroegd. Het lijkt geen toeval dat dit nu op de verkiezingsdag is.

Het OM roept mij op de dag van de verkiezingen op, en zet mij daarmee weg als zware crimineel. Zo behandelt het OM dus klokkeluiders. Het OM misleidt en intimideert mij met allemaal tegenstrijdige brieven en een huisbezoek. Ondanks dat dit een openbare politieke zaak is, handelt het OM niet zuiver en zorgvuldig. Ik verdenk het OM ervan dat ze met deze dagvaarding mijn verkiezingsuitslag negatief willen beïnvloeden. Dat is een grof onrecht en zeer kwaaie zaak jegens mij, Bananenrepubliek waardig.

Ik vermoed dat VVD burgemeester Bas Verkerk hier een lange arm in heeft. Verkerk heeft regelmatig contact met OM officieren van Justitie tijdens die geheime Haagsche Cercle Cigogne zuippartijen (hier).

NO CURE, NO PAY

Als raadslid heb ik bij de gemeente een beroep gedaan op hun Achmea rechtsbijstandverzekering. Ik kreeg per ongeluk via de cc aan een ambtenaar een e-mail waarin de verzekeringsagent zegt dat  “de kosten die worden gemaakt voor het inschakelen van een (straf)advocaat, slechts worden vergoed indien het raadslid niet wordt veroordeeld”

De gemeente heeft een no-cure, no-pay verzekering voor raadsleden afgesloten. Maar burgemeester Verkerk liet de gemeente wel voor 3 ton opdraaien voor zijn machtsmisbruik  in de Gondelaffaire.

Jan Peter de Wit