«

»

Haastige onderhandse onder de prijs verkoop Lambert van Meerten

lambert_van_meerten

VVD wethouder Harpe verkoopt het statige Lambert Van Meerten grachtenpand onder de getaxeerde waarde.

Lambert Van Meerten was voorheen het Aardewerk museum. Het college is bezig met de grote uitverkoop van al het onroerend goed om hun hobby’s te kunnen financieren.

J.M.M. Timmermans Vastgoed bv had lucht gekregen van de geheimzinnige verkoop en bood in opdracht van een relatie 100.000 euro meer dan de huidige verkoopprijs van 1,1 miljoen.

Maar VVD wethouder Harpe heeft enorme haast en wil niet ingaan op het hogere bod en wil het toch verkopen aan het VVD kartel van ‘stichting Hendrick de Keyser’.

De stichting Hendrick de Keyser is gewoon een door en door commercieel gebeuren die als aasgieren monumentale panden opkoopt en verbouwd tot woningen. enkel om winst te maken. Ze bezitten 400 panden in Nederland. De voorzitter is voormalig directeur van de Nederlandse Bank Henk Brouwer.

De Delftenaar wordt één ton door de neus geboord door deze elitaire vriendjespolitiek. Die haast is nodig want Stip wethouder Förster wil het schilderij “Straatje van Vermeer” naar het Prinsenhof halen. En dat kost €885.000. Dus we verpatsen een monumentaal grachtenpand om een tentoonstelling voor elitaire Delftenaren en toeristen mee te bekostigen.

Ondanks financieel toezicht van de provincie worden er creatieve methoden gezocht om geld te verspillen. Als de elitaire bestuurselite raadsleden van de VVD, D66, Stip, CDA, CU,PvdA en Gl kliek zo nodig het Straatje naar Delft willen halen, dan moeten ze dat zelf maar betalen.

OD wil een openbare verkoop procedure. De kosten daarvan bedragen ~2% van de verkoopprijs. Hier dus €22.000. Waarschijnlijk is de opbrengst dan meer dan 1,1 miljoen. Haastige spoed is zelden goed.

Jan Peter de Wit