«

»

Harde bezuinigingen op onze kinderboerderijen en waterspeeltuinen ontoelaatbaar

zuidpoort kinderboerderij 2

Dit weekend had Zuidpoort een miniatuur kinderboerderij op het Bastiaansplein. De kleine kinderen maar ook volwassen vonden het prachtig.

 

MOTIE Kinderboerderijen en waterspeeltuinen blijven grotendeels een gemeentelijke taak


De Gemeenteraad bijeen op 7 november 2013

Constaterende dat

Het college de kinderboerderijen en de waterspeeltuinen aan de Korftlaan en in de Tanthof ingaande 2015 wil privatiseren.

Privatisering waarschijnlijk tot gevolg zal hebben dat er (hogere) entree geheven gaat worden of anders onze jeugd aan jeugdige reclame indoctrinatie blootgesteld zal gaan worden.

Overwegende dat

Het is belangrijk dat dit soort pareltjes blijven bestaan. Juist jonge kinderen kunnen op dit soort plekken vrij spelen met dier en natuur. En dat is zeker voor kinderen in de drukbevolkte Randstad heel belangrijk”

Juist in tijden dat mensen minder hebben te besteden, is het belangrijk dat dit soort vrij toegankelijke paradijsjes blijven bestaan’.

zuidpoort kinderboerderij 1


Doet een moreel appèl op de collegeleden en gemeenteraadsleden om

Deze bezuiniging grotendeels ongedaan te maken en te vervangen door het vrijwillig afstaan van de burgemeester en wethouders van hun onkostenvergoedingen van representatiekosten à totaal van het college van €50.000/jaar en tevens de 13e maand bonus die college leden jaarlijks tezamen krijgen à €50.000.

Alle raadsleden leven vrijwillig 25% van hun raadsvergoeding in. Besparing €10.000.

En de gemeenteraad besluit hierbij tevens om de gemeentelijke fractievergoeding voor individuele raadsleden volledig af te schaffen. Dat is ongeveer €50.000.

Een totaal bedrag van €160.000 per jaar.

Met vriendelijke groeten van

Martin Stoelinga & Jan Peter de Wit

Onafhankelijk Delft

 

 

 

 

 

1 ping

  1. Tegen sluiting van kinderboerderijen » Onafhankelijk Delft

    […] Delft was hier gelijk mordicus tegen. En dienden november 2013 al een motie in die behalve de SP, door alle andere partijen werd […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>