«

»

Harpe (VVD) bestelt voor €100.000 één Waterstof dienstauto

De BMW 7 serie was de eerste in serie geproduceerde waterstofauto. Totota en Hyundai volgden.

De BMW 7 serie was de eerste in serie geproduceerde waterstofauto. Totota en Hyundai volgden.

Dat verwacht je niet van VVD wethouder Lennart Harpe. In het kader van CO2 reductie schaft hij één waterstof dienstauto aan voor de gemeentelijke organisatie.

Dat is natuurlijk allemaal schone schijn. De gemeente wil in 2050 energie neutraal zijn. Een links waanidee. Daar gooit de coalitie dit jaar een budget van €250.000 tegen aan. HIER

Dit geld wordt besteed aan zichtbare duurzame mobiliteits-oplossingen. Uiterlijkheden dus.     

scooters_koeriers_delftWat mij betreft weggegooid geld. De gemeentebelasting verlagen is Harpe vergeten.

Nu vroeg ik Harpe of dit geld niet beter besteedt kan worden om dat probleem van de scheur brommers van de pizza en kebab koeriers in de binnenstad op te lossen.

De gemeente kan dan een subsidie geven aan ondernemers om over te schakelen op elektrische brommers / fietsen. De overlast van herrie, fijnstof, stank en asociaal rijgedrag van die koeriers is nog steeds een plaag.

Maar VVD wethouder Harpe zei weer dat hij elektrische scooters levensgevaarlijk vond omdat je deze niet hoorde aankomen.. Beste Harpe. Een waterstofauto met een brandstofcel is ook geruisloos en dus levensgevaarlijk.

VVD_Wethouder_Lennart_Harpe

VVD wethouder Lennart Harpe

Hier wordt volkomen duidelijk dat Harpe de Pizza koeriers in de binnenstad beschermt. Zij krijgen gewoon een ontheffing om door te kunnen scheuren. VVD is voor de ondernemers en tegen de belasting betalende burgers. Die kunnen de moord stikken.

scanauto_delftInspreekster Sonja Sint (Zuidpoort) stelde voor om dan die kenteken scanauto  voor betaald parkeren (VW sjoemel diesel) te vervangen voor waterstof. Maar dat kon niet volgens Harpe want deze is van Parking bv en daar gaan we niet meer over.

Waterstof tanken kan enkel in de Binckhorst en in Rhoon. Dus dat wordt flink omrijden om te tanken. Maar het is allemaal reclame. Meer niet.

Jan Peter de Wit