Dubieuze bekeuringen 196

Ingezonden brief door de Dhr. A. de Wit
Ik heb op 2 maart, als oud-Delftenaar, weer eens een keer gezellig een ‘Klissie’ gelopen. Mijn zoon, die in Delft woont heeft een parkeervergunning voor bezoekers en daar maak ik altijd graag gebruik van. Nu had hij twee kaarten in de vensterbank liggen en daarvan heb ik dus, zonder opzet, de verkeerde meegenomen.
Het weerzien met Delft was zoals gewoonlijk prachtig. Ik kwam Jan Wesseling tegen met zijn vrouw, heb even lekker staan ouwenelen met Theo Olsthoorn, een oud-buurgenoot. Kwam Charles Gillemans tegen waarmee ik in mijn jonge jaren bij DHL menig pilsje heb uitgelebberd, kortom het was een aflevering van happy days are here again.
Terug bij de auto zat er een witte strook papier achter de ruitenwisser. Tot mijn verbazing bleek het een bon van 77 euro.Na bestudering van het strookje kwam ik er achter dat ik die had gekregen omdat de parkeerkaart er één was van 2012. Toen ik de kaart ging inleveren bij mijn zoon bleek inderdaad dat de kaart van 2013 nog in de vensterbank lag.
Ik had een stille hoop dat er bij de afdeling die de parkeerbonnen uitdeelt ongetwijfeld een mens aan een bureau zit met een gevoel voor redelijkheid en daarom heb ik meteen een bezwaarschrift geschreven waarbij ik de situatie heb uitgelegd en vervolgens een kopie van de voor- en achterkant van de parkeerkaart heb bijgevoegd.
Vol verwachting klopte mijn hart totdat ik vanmorgen meneer of mevrouw van Bekkum een antwoord kreeg. Hij of zij verklaarde mijn bezwaar ongegrond. Nu kan ik daar best begrip voor hebben als een ongegrondverklaring op frisse argumenten is gestoeld. Maar meneer of mevrouw van Bekkum maakt me voor leugenaar uit. Wat schrijft hij namelijk, ik citeer:
“Aangezien de vergunning niet op kenteken is gesteld, kon de afgegeven vergunning ten tijde van de controle zijn geplaatst in een ander voertuig, waarmee eveneens werd geparkeerd op een parkeerplaats waarvoor parkeerbelasting is verschuldigd.”
Dat nu gaat mij twee straten te ver. Meneer of mevrouw van Bekkum suggereert dat ik de boel belazerd heb en dat treft me heel pijnlijk. Ik ben inmiddels 62 jaar en geloof mij, het zou niet in mijn kop opgekomen zijn om op een dergelijke manier de boel te
belazeren. Je denkt toch niet dat ik voor 77 euro de leugenaar ga uithangen. Er is wat mij betreft een beetje van de glans van Delft in mijn beleven verdwenen. Jammer dat een Clustermanager Klanten bij de regionale belastinggroep totaal mist wat
eigenlijk zijn of haar grootste kracht zou moeten zijn: invoelingsvermogen. Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten leerde ik vroeger de leerlingen van Sasbout Vosmeer. Zal ongetwijfeld ook betrekking hebben op meneer of mevrouw van Bekkum.

ingezonden bezwaarschrift

Onderwerp: Bezwaar

Mevrouw, meneer,

Bijgevoegd treft u de uitspraak aan op het bezwaarschrift naheffing parkeerbelasting. Ik voel mij door dit antwoord ernstig gegriefd door de heer of mevrouw van Bekkum.
Hij of zij trekt namelijk mijn woorden in twijfel door te stellen dat de vergunning niet op kenteken gesteld is en dat zodoende de vergunning achter de ruit van een ander voertuig had kunnen liggen. De heer of mevrouw van Bekkum gaat er dus van uit dat ik
de boel platgezegd heb belazerd. Neemt u van mij echter aan dat ik me de moeite van het schrijven van een bezwaarschrift bespaar als ik daar geen gerechtvaardigde reden voor heb.
In de 62 jaar dat ik nu op deze aardkloot ronddar heb ik altijd eerlijkheid en oprechtheid in het vaandel gevoerd. Neemt u van mij aan dat ik nog nooit iemand heb belazerd en dat dat dus ook in dit geval niet gebeurt. Als ik dan met gezette tijden zie hoe duur betaalde advocaten de boel belazeren en criminelen vrij te pleiten, dan word ik boos, heel boos.

Ik hoop dat uw gevoel van rechtvaardigheid en oprechtheid anders is ontwikkeld dan dat van meneer of mevrouw van Bekkum in ik ga ervan uit dat u in tweede instantie recht spreekt.

Voor nu dank voor uw aandacht.

Dhr. A. de Wit

3 reacties

 1. Martin Stoelinga Heeft het al eerder gezegt mijnheer De Wit De dames en heren parkeerwachters in Delft, een herscholing aanbieden en zo niet opzouten van waar zij vandaan komen. Delft wil gastheren en gastdames hebben voor onze stad. En geen stadscriminelen die de stad onleefbaar maken. Groet Bert

 2. Parkeerwachters in Delft, waar zijn deze mensen opgediept, vermoedelijk uit Combiwerk werk mensen werken
  onder begeleide omstandigheden. Hieruit worden mensen gecrueerd ze krijgen een unifiorm aan en dan…..
  zoals eeni ieder dit ondergaat dan is er plotseling van machtswellust sprake, en dat wordt dan op de Delftse bevolking losgelaten.
  Ik zou wel eens willen weten hoe deze mensen zijn geselecteerd en over welke gave zij moeten beschikking.
  Nu helemaal niets denk ik zo.
  Heb deze mensen eens uitgebreid op de proef gesteld met het volgende:

  Ik zie dat een machtswellusteling uitgebreid een bon staat uit te schrijven bij een auto’
  Ik roep: :
  Wat moet dat nou die wagen staat hier nog geen minuut.
  Onverstoorbaar schrijft hij een bon uit en stopt die achter de ruitenwisser
  Ik roep:

  Dit gaat te ver he? Je kan dat toch niet maken? Ik bel je baas wel eens op
  De man voelt zich beledigd en schrijf een volgende bon uit en schuift die achter de ruitenwisser.
  Ik roep::

  Hoeveel commissie steek je daarvan in je zak.
  De man wordt rood tot achter zijn oren en schrijf weer een bon uit en steek die achter de ruitenwisser.

  De man geeft mij een dodelijke blik en schuif de Oude delft op
  Ik roep:

  HEE MANNETJE DAT IS MIJN AUTO NIET IK BEN MET DE TREIN GEKOMEN>

  Vermoedelijk heeft hij zich ziek gemeld.

 3. Het zou zo maar waar kunnen zijn in Delft

Geef een reactie

Your email address will not be published.