«

»

Kater na de begroting want de PvdA schaft toch het schoolzwemmen voor witte scholen af


Radio 1 NTR DELFT – Sportfondsenbad. Nederland = waterland. Vechtend tegen de golven houden wij stand. Zwemmen zit in ons bloed, we zijn waterratten pur sang. Maar hoe lang blijft dit zo als je bedenkt dat door het hele land schoolzwemmen wordt wegbezuinigd? Ook in Delft is het gedaan met de pret en mag alleen het speciaal- en OAB-onderwijs (Onderwijs Achterstand Beleid) blijven zwemmen.

De rest betaalt zelf. Of verzuipt.

Naeeda sprak in de Gele bus met Piet Reedijk, directeur van het Sportfondsenbad in Delft, Jolanda Gaal, raadslid voor Onafhankelijk Delft, en PvdA wethouder Raimond de Prez.

1 reactie

 1. Maurice

  Wat mij opvalt is dat deze wethouder zijn , gelukkig figuurlijke,kloten niet toont. Wat hij doet,probeert te doen, is zich te verschuilen achter werkgroepen advies commisies etc.

  Makkelijk vertaald wat hij doet is als een ,binnenkort niet zwemvaardig, klein kind te roepen “” ja maar hunnie zien het”. Hij probeert de politieke kaart te spelen die zegt “we zijn met zijn allen verantwoordelijk” echter waar iederen “verantwoording draagt draagt niemand die”

  Man wees eerlijk ,de gemeente probeert de spreekwoordelijke spoortunnelput met de ,nu nog spreekwoordelijke, verdronken kindertjes te dempen Als mijn buurjongetje straks verzuipt omdat zijn mama geen zwemles kan betalen en hij naar een witte school gaat. Komt deze wethouder dan PERSOONLIJK bij ons aan de deur om uit te leggen dat mijn buurjongetje links WEL recht heeft op een hogere overlevingskans maar mijn buurjongetje links niet ? Dat terwijl beide mama’s het zich domweg niet kunnen veroorloven.

  Het is indd een verantwoording van de ouder maar het is een verantwoording van een overheid te zorgen dat mensen in een systeem leven waarbinnen zij hun verantwoording ook KUNNEN dragen.

  Daarnaast, de wetenschap weet al een poosje dat voldoende beweging bij kinderen ook de academische vaardigheden verbeterd een uurtje meer alfabet stampen is niet per definitie net zo effectief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>