«

»

Klassenjustitie geeft na twee jaar uitspraak over lekken Verkerk

klaagschrift_lekken_verkerk_delft

Na twee jaar en één maand komt de rechtspraak tot een uitspraak op onze aangifte wegens schending geheimhouding door burgemeester Bas Verkerk. Mosterd na de maaltijd. Ze hebben gewacht tot burgemeester Verkerk verdwenen was.

In februari lekte toenmalig burgemeester Bas Verkerk in een nota geheime bedragen over de Sebastiaansbrug. De raad had alle bedragen als geheim bestempeld.

In maart 2014 deden Martin Stoelinga en ik aangifte tegen Bas Verkerk.

In juni 2014 seponeerde het Openbaar Ministerie met een lullig briefje de aangifte.

Op 2 juni 2014 hebben Stoelinga en ik een Klaagschrift Artikel 12 wetboek van Strafvordering ingediend.

Pas twee jaar later heeft het Hof ( mr. J.W. Wabeke, mr. S van Dissel en mr T.P.L Bot ) ons beklag niet-ontvankelijk verklaard. Lees Uitspraak HIER

Burgemeester Verkerk mocht omdat hij namens het college van B&W een bestuursorgaan van de gemeente de raad actief informeren over tegenvallers. De burgemeester is dan immuun en kan niet strafrechtelijk vervolgd worden. Dus college leden mogen geheimen lekken wanneer ze willen omdat dat dan valt onder actieve informatieplicht.

Maar SP raadslid Bongers is wel veroordeeld wegens hetzelfde. Hij lekte in een persbericht toen dat de Sebastiaansbrug vele miljoenen duurder zou uitpakken. Hij was wel erg stom om dat persbericht ook naar de gemeente te sturen.

Nu zeggen de rechters ten overvloede dat door dat lekken van Bongers de aankomende tegenvaller al openbaar was gemaakt. Dus was het nadien specificeren en publiceren van dat bedrag door burgemeester Verkerk niet meer aan te merken als schending van een geheim.

Politiek en Rechtsspraak zijn elkaar vijanden. Rechters snappen niets van politiek, en politici niets van Rechtspraak. In de politiek moet je binnen één dag reageren want anders is het oud nieuws.

De Rechtspraak neemt er jaren de tijd voor. Ze timen en spelen onder één hoedje met het Openbaar Ministerie de datums van hun dagvaardingen, zittingen en uitspraken. Ze weten altijd wel een gelegenheidsargument te vinden om de gevestigde elite te beschermen. Jan met de Pet trekt altijd aan het kortste eind. Rechtspraak is een pervers door-en-door verdorven systeem om het opstandige volk en hun volksvertegenwoordigers eronder te houden.

Jan Peter de Wit


scan1
scan2
scan3