«

»

Leegstand verhult bij opening Nieuwe Stadskantoor

De kamer van gemeente secretaris Hans Krul ligt naast die van burgemeester Marja van Bijsterveldt

De kamer van gemeente secretaris Hans Krul ligt naast die van burgemeester Marja van Bijsterveldt

Gemeentesecretaris Hans Krul verhult dat zijn nieuwe stadskantoor (92 miljoen euro) na al voor meer dan 20% leeg staat. En dat zal nog flink toenemen.

Alleen de eerste verdieping was opengesteld voor het publiek. En dat dan nog maar deels, want de raadsgriffie was dicht. Griffier Jeene vond zijn weekend belangrijker.

Ook de mega grote ruimte die de raadszaal had moeten worden op de 1e verdieping zat hermetisch op slot.

Wat opviel was dat het college van burgemeester en wethouders aan de buitenramen zaten. Ook de vele werkplekken van de ambtenaren.

Beetje zonlicht is goed voor hun gezondheid. Wat minder is, dat er geen muren of kamertjes zijn en enkel glazen wanden. Dus wegdutten en Patience’n zoals vroeger is er niet meer bij.

hnk_open_delft_1
Het Nieuwe Stadskantoor is ontworpen op 1200 – 1000 ambtenaren. Maar die zijn er allang niet meer. En het moderne werken heeft zijn intree gedaan van gemeenschappelijke werkeilanden waar ambtenaren zich verdringen om wat achter de PC te doen. Als het goed is zijn er nu geen boventalligen meer. De vraag is hoeveel ambtenaren door de vernietigende bijl van D66 nog zullen verdwijnen de komende jaren.

hnk_open_delft_7
Zo zien de balie’s eruit. Je moet daar fluisteren want door de steenharde vloer en wanden is het net een echoput. Het geluid van naaldhakken lijkt op een klopboor.
hnk_open_delft_3En wat echt niet kan is dat er enkel een invaliden toilet is in de hal bij de balie’s. Geen gewone WC’s voor burgers die als ze lang moeten wachten en daardoor naar de WC willen. Dat is echt een verkeerde bezuiniging. In het oude Phoenixstraat stadhuis zaten ze wel.

hnk_open_delft_5

Straks ziet het er zo uit vanuit het Bolwerk. Voor de Glasbak komt iets “Blauws en doorschijnend” in retro stijl zo te zien. Student Housing Hotel.
hnk_open_delft_6

Jan Peter de Wit  (( voorts was ik BURGEMEESTER VOOR 1 MINUUT en mocht ik een wens opschrijven))

Daar geeft Erik Jansen fotografie woensdag meer duidelijkheid over HIER