«

»

Linkse Delftse terroristen vrijuit in onderzoek ‘Grote Projecten’

Vlnr dit zijn de veroorzakers van het grote Delftse bankroet. Burgemeester Bas Verkerk VVD, Rik Grashoff GroenLinks, jan Torenstra PvdA en Anne Koning PvdA.

Vlnr dit zijn de veroorzakers van het grote Delftse bankroet. Burgemeester Bas Verkerk VVD, Rik Grashoff GroenLinks, Jan Torenstra PvdA en Anne Koning PvdA.

Het PRC onderzoek naar de drie Grote Projecten Spoorzone, Harnaschpolder en Sebastiaansbrug krijgt van mij een dikke onvoldoende. Weer €130.00 weggegooid aan stukje geschiedsvervalsing.

De conclusies zijn een verwatering en verdoezeling van de werkelijke schuldigen aan het Delftse bankroet. De schuld wordt gelegd bij het college, de gemeenteraad, de ambtenaren, de crisis en het wensdenken.

Dat is wel een erg grote anonieme groep geworden. Namen zijn behalve in de lijst geïnterviewden nergens te vinden. De rapporten zijn daardoor ongeschikt als basis voor een raadsenquête.

pvda_anne_koning_eerste_kamerMaar dat maakt mij niet uit want ik ken alle dossiers uit mijn hoofd. Dat is ook de reden dat ik niet gehoord ben door de onderzoekscommissie. Alle tegengeluiden zijn trouwens niet geïnterviewd. SP voorzitter Liege van Rossum had een lijst gekregen van het college wie ze moesten interviewen. Ook prof. Priemus van de raad van commissarissen is genegeerd en behoorlijk op zijn pik getrapt. En voormalig wethouder Baljé had ook wel leuk geweest.

GroenLinks Tweede Kamer Grashof

GroenLinks Tweede Kamer Grashoff

De PvdA en GroenLinks machthebbers hebben Delft in de afgelopen zeventien jaar naar de klote geholpen. Dat zijn de hoofdschuldigen. Zij hebben de basis gelegd voor het latere verlies. Casino politiek. Al je geld inzetten op één nummer. Rien ne va plus en weg is uw geld. Financieel links terrorisme is al het geld van een ander opblazen.

Dat wil zeggen al ons eigen vermogen à €144 miljoen. Ook zijn nog €133 miljoen EZH gelden verbrast. En ook nog de gemeente schuld laten groeien tot een half miljard. De burgers mogen dat de komende 100 jaar weer aanzuiveren.

De les is heel simpel. Stem geen PvdA en GroenLinks. Dat geldt voor heel Nederland. Dat ben ik met VVD fractievoorzitter Smals eens.

Wij willen wel een echte raadsenquête. Zoals in Amsterdam. Een Bijltjesdag waar ik korte metten zal maken met een Grashoff of Anne Koning. En ook de PvdA ambtenaren kliek moet hier nodig opgeschoond worden. Ik heb weer genoeg tijd want ik ben toch volledig monddood gemaakt in de vakcommissies.

PvdA en GroenLinks zijn te lang aan de macht in Delft. Macht corrumpeert. Ook de top van de ambtenarij deugt niet. Wij willen in 2018 een machtswissel en revolte bewerkstelligen. Onafhankelijk Delft wil schoon schip maken. Al die verrotte linkse appels eruit.

Jan Peter de Wit