«

»

Maandag optreden ‘PlaybackShow’ Onderzoekscommissie

Ondertekening spoorzone overeenkomst op 5 oktober 2005 in de raadszaal van Delft. Vlnr. GroenLinks Rik Grashoff, Ministers Dekker en Peijs en Bas Verkerk.

Ondertekening spoorzone overeenkomst op 5 oktober 2005 in de raadszaal van Delft. Vlnr. GroenLinks Rik Grashoff, Ministers Dekker en Peijs en Bas Verkerk.

Ik mag aanstaande maandag van 13:00 tot 13:45 voor de onderzoekscommissie Grote Projecten verschijnen. Ik mag mijn mening geven over de drie Grote Mislukkingen. Spoorzone/Stadskantoor, nieuwbouwwijk Harnaschpolder en de Sebastiaansbrug/tramlijn 19.

Samen met CDA raadslid Aad van Tongeren heb ik vanaf de start van de planvorming gestreden voor meer openheid en gezond verstand. In die strijd stonden we alleen.

De gemeenteraad liep als een stel makke schapen achter herder Rik Grashoff (GroenLinks) aan. De gevolgen zijn bekend. Bijna een half miljard schuld en het eigen vermogen (€150 miljoen) foetsie.

overeenkomstIk heb een Itemlijst gekregen. De commissie wil dat het geen ‘afrekenrapport’ wordt. Toch zou dat het meest leerzame zijn. Politiek wordt gemaakt door personen. Partijen zijn op sterven na dood.

De Delftenaar wil weten wie verantwoordelijk zijn voor die grote stommiteiten. Dat mag dus niet en daarmee is de angel uit het onderzoek getrokken. Rik Grashoff stond aan de basis van al deze drie grote projecten.

Links Rik Grashoff buigt en knipt voor minister Dekker en Peijs in 2005.

Links Rik Grashoff buigt en knipt voor ministers Dekker en Peijs in 2005.

Het Rijk vond de viersporige tunnel pas in 2030 noodzakelijk. Dat duurde GroenLinks wethouder Rik Grashoff te lang.  Met het Rijksgeld dat gereserveerd stond plus een Delftse bijdrage in totaal €344 miljoen ging hij (Delft) zelf de tunnel bouwen.

Het risico was volledig voor Delft. Hoe gestoord moet je zijn. Linkse megalomie en waandenken. Delft kon niet eens een fietstunneltje bouwen. Het Rijk lachte zich rot om die techniek idioten in Delft. Het Rijk straft nu alle Delftenaren decennia lang voor hun “politici” die onsterfelijk wilden worden.

Een taakstraf van 80 jaar om onze mega schuldenlast af te lossen. Via de OZB natuurlijk. Dit is eigenlijk het volgende risicovolle grote project. Niet erg sexy en daarom weer dood gezwegen.

Jan Peter de Wit