«

»

Mevrouw Steijger is in shock


Op bezoek bij mevrouw Steijger, Dr Schaepmanstraat in de wijk; het Heilige land.

Meteen val ik met de deur in huis met de vraag wat zij ervan vind dat Woonbron deze woningen in de wijk Heilige land, wil slopen.

Mevrouw reageert zeer emotioneel Zij is al op leeftijd, woont hier al jaren met plezier en heeft de woning voor heel veel geld opgeknapt. Zij heeft een tijdje in een flat gewoond maar, zo zegt zij; ik zat daar te verpieteren. Hier in de wijk, wanneer iemand ziek is of even hulp nodig heeft, dan wordt dit onderling nog geregeld. Het is een ons kent ons wijk. Wij wonen hier met veel plezier.

De schok was dan ook groot, toen de brief van Woonbron geopend werd.en er de plannen van woonbron directeur Mohammed Baba in te lezen viel.

Mevrouw Steijger slaapt nog slecht en piekert enorm dat zij dit op haar oude dag nog moet meemaken! Haar buurman van 92 is er ook kapot van zei hij. Hij is in dat huis geboren en de bewoners zeggen dan ook dat de strijd nog niet gestreden is.

Onafhankelijk Delft zal ook zeker aktie ondernemen.

Er is eerdaags een buurt barbeque. Daarin zullen wij naast onze krachten bundelen en 20170429_110050met de bewoners bespreken wat wij hiertegen kunnen en zullen doen.

Jolanda Gaal