«

»

Minister Plasterk toont ook weinig begrip voor doorlopend opstappende Stip raadsleden

dr. R.H.A. Plasterk

Minister BZK dr. R.H.A. Plasterk

Het antwoord van de van brief “Plasterk, handelen doorlopend wisselende Stip raadsleden crimineel?” liegt er niet om.

Ook minister Plasterk van Binnenlandse Zaken kan in zijn antwoord aan ons maar weinig begrip opbrengen voor de praktijk dat vooraf afspraken worden gemaakt over tussentijds aftreden van Stip raadsleden.

Stip raadsleden blijven maar één jaar raadslid. Dat is de afspraak die zij vooraf maken. Op dit moment zijn we deze raadsperiode al toe aan het twaalfde Stip raadslid.

Het staat raadsleden vrij om tussentijds ontslag te nemen. Volgens Plasterk plegen Stip raadsleden dus geen meineed op het moment van de eed aflegging. Ook al is duidelijk dat de Grondwet uitgaat van een raadslidmaatschap van vier jaren.

Dat neemt niet weg dat Plasterk een keihard oordeel geeft over de naar believen doorlopend aftredende Stip raadsleden. Zij hebben niet voor niets het vertrouwen van de kiezers voor de duur van vier jaren een mandaat gekregen.

Minister Plasterk vindt dat het regelmatig doorstromen van raadsleden op gespannen voet staat met dit kiezersmandaat en het imago van de raad en ook de kwaliteit van het raadswek niet ten goede goede komt.

stop_stip_raadsleden-delftOok de stiekeme praktijken vooraf wie, wanneer op de Stip zetel plaatsneemt, ook daar kan Plasterk weinig begrip voor opbrengen.

Kortom, de zelf verzonnen handelswijze van Stip is in strijd met ons democratische stelsel. Stip raadsleden zijn niets meer dan een elitair zooitje beunhazende studenten die op slinkse wijze de raadsvergoeding van netto €1109 per maand gebruiken als studiefinanciering. Ook staat de vermeende bestuurspraktijk goed op hun CV.

Maar Stip raadsleden blinken enkel uit in Ja-Knikken. Altijd eens met het college. Ze zijn juist het anti beeld van zelfdenkende kritische innovatieve intelligente leerlingen. Het zijn eenheidsworsten in blauwe blazers. Ga eerst eens de TU Delft echt democratiseren.

Nu is Stip een voortwoekerend kwaadaardige bestuurlijk kankergezwel in de gemeenteraad dat ook in andere partijen de weerstand tegen aftreden verlaagd. Ik voorspel dat in deze raadsperiode 2014 – 2018 een record aantal raadsleden, er tussentijds, de brui aan geven en zo kiezersbedrog plegen.

Jan Peter de Wit


Antwoord brief Plasterk als pdf HIER

 

antwoord_plasterk_doorlopend_aftreden_stip_raadsleden_2017_delft