«

»

Moet voor de Politierechter verschijnen wegens lekken Avalex

dagvaarding geheim avalex

Dit nauwelijks leesbare vodje van het Arrondissementsparket Den Haag moest ik afgelopen vrijdag ophalen bij de Sigarenzaak aan de Nassaulaan. Wat een onleesbaar papier. Lijkt wel of ze nog op carbonpapier zitten te printen.

Ik moet ineens vrijdag 21 maart om 15:30 voor de politierechter verschijnen in ‘s-Gravenhage, Prins Clausplein 60. Dagvaarding. (HIER).

Het gaat over een webcolumn die ik anderhalf jaar geleden ppfff, op 12 juni 2012 op de website heb gezet over het Avalex dossier.

Ik heb namen en functies van Avalex bestuursleden op de internetsite geplaatst en ook een citaat uit de besloten vergadering van A. de Groot opgeschreven. En tevens een omschrijving van hetgeen tijdens de vergadering besproken is. Artikel 272 lid 1 WvS.

Dit is de gewraakte 12 juni 2012 column Bespreking Avalex rapport was één grote aanfluiting

Ik schreef op 11 juni 2012 de column Besloten bespreking over uitgelekt Avalex forensic rapport

Op 24 juni schreef ik Aangifte lekken Avalex is schending transparant bestuur

En op 18 juli 2012 schreef ik Politie verhoor als verdachte van lekken Avalex geheimen 

Het geheime accountants onderzoek door Deloitte (30 maart 2012) naar het uitblijven van het jaarverslag van 2010 van Avalex verscheen op de website van de Telstar in Pijnacker.

Dat onderzoeksrapport (lees hier) was voor iedereen met internet in te zien. Enkel PvdA wethouder Raimond de Prez hield vast aan geheimhouding. Dus ik mocht niet in het openbaar over het rapport spreken. Enkel in beslotenheid. Ik mocht ook geen namen noemen van personen die in het rapport genoemd staan.

De besloten vergadering was een totale aanfluiting. Ik heb daar mijn mening over geuit omdat de burgers van Delft horen te weten dat de PvdA de Avalex affaire in de doofpot wilde stoppen. Ik heb geen enkel geheim gelekt omdat dit allemaal al openbaar was.

Ik moet  voor de politierechter verschijnen als wraakactie van VVD burgemeester Bas Verkerk. Die wil mij breken als één van de weinige kritische raadsleden. Het is ook een politieke afrekening van de VVD voor mijn rol in 2005 bij de Gondelaffaire. En volgens mij is de timing, precies nu rond de gemeenteraadsverkiezingen, geen toeval.

Door de incompetentie van wethouder De Prez is het rapport uitgelekt. En in plaats van aangifte tegen de verantwoordelijke directieleden en bestuurders, die miljoenen verkwist en onrechtmatig geleend hebben, word ik, als controlerend transparant raadslid als crimineel weggezet.

En toenmalig Avalex voorzitter van het dagelijks bestuur, PvdA wethouder Raimond de Prez mocht wel zijn wettelijke plicht gewoon verzaken om op tijd de jaarrekening 2010 klaar te hebben. Maar de verantwoordelijke stropdassen gaan vrijuit en de boodschapper wordt door het OM voor een futiliteit aangepakt.

Jan Peter de Wit