«

»

Morgenavond ons voorstel gratis watertappunten in commissie

nog steeds geen watertappunten delft

Algemeen Dagblad Delft 2 november 2013

Dinsdagavond bespreekt de commissie BLD mijn voorstel voor vijf gratis watertappunten in de binnenstad, Hoven, Station en Delftse Hout. Ondanks dat ik vorig jaar een toezegging kreeg van GroenLinks wethouder Brandligt blijkt nu dat hij helemaal niets gedaan heeft.

Het geld is op zegt Brandligt in zijn brief. De gemeente bouwt wel een luxueus Stadskantoor van €80miljoen. Maar kan niet vijf eenvoudige waterkraantjes betalen. Zeer ongeloofwaardig. Maar wel voor zichzelf een fitnessruimte in het nieuwe stadskantoor inrichten.

En de wethouder verwijst naar twee watertappunten in de TU wijk. Maar daar hebben alleen studenten wat aan. Ook dat IHE watertappunt aan de Westvest ligt slecht bereikbaar aan de rand van de binnenstad. En als de TU en IHE het kunnen, waarom kan de gemeente het dan niet?

Nee, volgens Brandligt moet je je flesje maar bijvullen in een openbaar toilet. Gadverdamme, het idee alleen al. En daar moet je ook voor betalen om binnen te komen. Dan volgt nog een heel verhaal over de afstand tot de hoofdwaterleiding in de Delftse Hout van hooguit 5 meter voor de drinkwaterkwaliteit. Maar eerst wel zeggen dat we moeten bijvullen in een openbaar toilet.

Ik vind het allemaal vergezochte argumenten. Een gratis watertappunt onder andere bij de Markt moet toch mogelijk zijn. We gaan morgenavond meemaken wat andere partijen er van vinden.

 

2 reacties

  1. Guido van der Wedden

    Vanmiddag wordt een kraanwatertappunt officieel in gebruik genomen voor het kantoor van UNESCO-IHE in Delft aan de Westvest. Dit tappunt wordt door het hoogheemraadschap van Delfland geplaatst, terwijl drinkwater geen taak van het waterschap is. Het tappunt komt er naar aanleiding van een motie van onder andere de AWP Delfland. Hiermee laat Delfland zien belang te hechten aan een duurzame samenleving. Daarnaast helpt dit voorkomen dat weggeworpen lege plastic waterflesjes in ons oppervlaktewater terecht komen.

  2. Maurice

    Dit klinkt mij meer in de oren als “we willen niet dat de ondernemers bang worden dat ze een paar colatjes minder verkopen. Ordinaire knakenkwestie dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>