«

»

Motie van Wantrouwen tegen D66 financieel wethouder Hekker

aletta_hekker_wethouder_d66_wantrouwen_delft Donderdag avond kondigde ik in mijn eerste termijn al een motie van wantrouwen aan tegen D66 financieel wethouder Aletta Hekker. Ze heeft de gemeenteraad totaal voor lul gezet bij de provincie Zuid Holland.

Haar Herstelplan Begroting 2015 was niet binnen de termijn ingediend en voldeed ook niet aan de formaliteiten, lees HIER. De Begroting 2015 kan dus de prullenbak in. In 2014 zeiden wij: Begroting 2015 behandeling is grote “Farce Majeure”

Zoal altijd werd er door Hekker totaal niet gereageerd op deze voor haar desastreuze motie. Gewoon niks zeggen, negeren en doodzwijgen is D66 Delft.Wie in de politiek zwijgt, stemt in feite toe. ik denk niet dat Hekker dat bedoelt. Nee ze kan totaal niet debatteren. Hekker komt steeds -met vooraf door de ambtenaren opgestelde- technische verhalen.   We worden tot op een paar uur voor de vergadering overladen met financieel technische en dikke memo’s. Er is voor een raadslid geen touw meer aan vast te knopen.

aletta_hekker_cv_delftAls je als dagelijks bestuurder / wethouder niet eens in staat bent om de mening van een vrachtwagen_taxi_chauffeur amateur raadslid te weerleggen dan ben je geen knip voor de neus waard. Of ben ik soms te min? Als je terugkijkt sinds de verkiezingen 2014 dan heeft Hekker geen Begroting 2015 kunnen afleveren en heeft ze ook geen duidelijk verhaal richting de toekomst.  Op dit moment geldt nog steeds de Begroting 2014 van het vorige college.

Niet alleen in de raad is Hekker volkomen stuurloos maar ook in het college. Er is openlijk ruzie tussen GroenLinks wethouder Brandligt en VVD wethouder Harpe. GroenLinks wil slinks onder haar bezuinigingstaakstelling uitkruipen door te putten uit de algemene post onvoorzien. Laffe streek van GroenLinks. Het hek is dan van de dam. Een daadkrachtige financieel wethouder had daar gelijk resoluut een eind aan gemaakt.

En Aletta Hekker wacht al één jaar op Gratis Geld van andere overheden (methode Tsjipras). Volgens de VVD bestaat er inderdaad geen Gratis Geld. Ook dat is dus ruzie in het college. Ondertussen heeft Delft een half miljard schuld. Dat kost miljoenen aan rente.

De Gedeputeerde Staten provincie Zuid-Holland blijven nu de baas in Delft. En dat zal onder Hekker zeker nog vele jaren duren. Wij willen dat D66 gedurende het zomerreces met een deskundige, daadkrachtige en visionaire sterke wethouder financiën komt. Aletta Hekker is te licht bevonden en dus Hekxit.

Jan Peter de Wit