«

»

Naaktlopers winnen ook Hoger Beroep van burgemeester Verkerk

juridische blunder burgemeester bas verkerk delftBurgemeester Verkerk heeft weer verloren van de naaktrecreanten op het voormalig naaktstrand in de Delftse Hout. Dat blijkt uit de brief (hier) die burgemeester Verkerk tijdens het zomerreces naar de raad liet sturen.

Burgemeester Verkerk kan niet eens rechtmatig de orde handhaven op een naaktstrand. Wat een sukkel. Bij de rechtbank verloor Verkerk 34 rechtszaken. En dat aantal is nu tot 44 opgelopen bij de Hoge Raad.

En nog geeft burgemeester Verkerk niet op. Hij heeft het Openbaar Ministerie zeker aangezet om nog in cassatie te gaan. Maar waarom eigenlijk? Dat staat nergens in de brief.

Verkerk kap met deze smerige juridische stalking van weerloze naaktrecreanten. Het kost het OM klauwen vol geld, maar ook de NFN die de rechtszaken zaken voor de naaktlopers behartigd.

Als het OM ook de cassatie verliest, dan zal ik zeker voorstellen aan de NFN om een financiële claim bij de gemeenteraad neer te leggen. Want Verkerk probeert via dure rechtszaken de NFN financieel onderuit te halen.

Verkerk heeft schijt aan de raadsmotie die hem opdroeg om geen bekeuringen meer op het voormalig naaktstrand uit te schrijven. Hij gaat zeer terughoudend bekeuringen uitschrijven en alleen in evident ongeschikte situaties. Wat die ongeschikte situaties zijn is niet duidelijk. Nog steeds criminaliseert Verkerk iedereen die naakt recreert als schennisplegers. Maar juist Verkerk is de grootste schennisschopper op het naaktstrand.

Ik heb de hand weten te leggen op het Delftse Politie onderzoek naar sexueel misbruik, commerciële homoprostitutie, schennisplegingen, kinderverkrachtingen en andere zedendelicten op het voormalig naaktstrand in de Delftse Hout. Daarover later meer…..

Onafhankelijk Delft raadslid Jan Peter de Wit