«

»

Naaktstrand Delftse Hout reguleren in APV

naaktrecreatie_toegestaanMorgenavond is de laatste kans om nog voor de verkiezingen het naaktstrand in de Delftse Hout weer terug te krijgen.

Sinds 2013 is het naaktstrand door het college opgeheven. Dat deden ze door het college besluit uit 1984 weer in te trekken.

Door klachten van misdragingen van op snelle sex beluste mannen in de Delftse Hout werd de gewone naturisten de dupe.   

Na vier jaar procederen heeft het Openbaar Ministerie alle zaken tegen 90 gewone naaktrecreanten verloren. Waaronder ik. Een mega afgang van de vorige VVD burgemeester.

Dus er staat nu niks in de weg om een duidelijk met bord gemarkeerd naaktstrand op de ‘oude’ plek weer terug in te voeren. Dat kan door dit net als in andere steden (Rotterdam, Den Haag) door dit in de Algemeen Plaatselijke Verordening APV op te nemen.

Dan worden bezoekers van de ligweide niet onverwacht of ongewenst geconfronteerd met naaktrecreanten. Dan is voor iedereen duidelijk wat wel of geen naakt of textielstrand is. Niemand hoeft dan ook gechoqueerd te worden als ze nietsvermoedend over het Strandpad lopen.

Er zouden ook gelijk borden moeten komen met gedragsregels. Zoals geen foto’s maken. Maar vooral geen op zelfgerief gerichte handelingen. Ook niet opdringen aan iemand door erg dichtbij te gaan zitten. Het moet zeker geen homo-ontmoetings-plaats (HOP) worden. De NFN Open & Bloot vereniging kan daarbij van steun zijn.

Beter goed gereguleerd, want nu is de situatie dat naaktrecreanten overal in de Delftse Hout kunnen recreëren. Beter is een vaste stek zoals nu. Dit is wel de laatste kans. Er zijn weer 4 jaar van juridisering verstreken. De vraag is hoe de nieuwe CDA burgemeester Marja van Bijsterveldt hier over denkt. Ik zou het niet weten.

Jan Peter de Wit