«

»

NIMBY aan de Kastanjewetering en Dijkshoornseweg

Nieuwbouwstrook aan de achterzijde van de woningen aan de Kasteelwetering Harnaschpolder.

Nieuwbouwstrook aan de achterzijde van de woningen aan de Kasteelwetering Harnaschpolder.

Niks mis met een goeie Nimby (Not in my back yard). In feite vormen dit soort zaken het bestaansrecht van lokale partijen.

Luisteren naar de burger. En die komen pas in opstand als er iets in hun eigen straatje veranderd.

Tien jaar geleden is het bestemmingsplan Harnaschpolder vastgesteld en is de bouwhoogte op het ecoveld van de gemeente vastgesteld op 7 meter hoog.

Na tien jaar vindt er automatisch een revisie plaats en wil PvdA wethouder De Prez ineens de bouwhoogte naar 10 meter verhogen. Dat is natuurlijk een rotstreek want dat is best wel hoog als dat vlak voor je achtertuin verreisd.

Dus de bewoners langs de Kastanjewetering en Dijkshoornseweg zijn woedend om deze onbetrouwbare handelswijze van de gemeente. Wij hebben afgelopen week met bewoners Arie, Arthur en Luuk gesproken.

Zij vrezen schaduw en uitzicht verlies maar bovenal voelen zij zich door de gemeente bedonderd. Hun huizen zijn straks minder waard. En de oplossing is oh zo simpel.

gemeente_delft_bouwgrond_harnaschpolderDe bewoners stellen in plaats van een bebouwingsgraad van 20% een verhoging naar 30%. Dat geeft een zelfde bouwvolume. Dan maar wat minder tuin.

In januari zijn er zienswijzen ingediend door alle getroffen bewoners. Zienswijze week 2
en week 3. En dat zijn er nogal wat.

Wij raden PvdA wethouder Raimond de Prez aan om de zienswijzen van de bewoners serieus te bestuderen en over te nemen in het ontwerp bestemmingsplan Harnaschpolder 2015. Het is een goedkope truc om de bouwhoogte te verhogen om zo duurdere woningen te kunnen ontwikkelen.

Maar het is oneerlijk om deze bewoners de dupe te laten worden van het feit dat de PvdA de hoofdschuldige megaverlies €63 miljoen grondexploitatie Harnaschpolder is.

Anders verliest de PvdA gelijk weer massa’s goodwill in de op Den Hoorn veroverde Harnaschpolder.

Jan Peter de Wit

1 ping

  1. Kastanjewetering in verzet tegen truc bouwhoogte » Onafhankelijk Delft

    […] tien jaar vindt revisie plaatst. En na verzet van de Kastanjeweting bewoners tegen een verhoging naar 10 meter blijft dat op het eerste gezicht ook […]

Reacties zijn uitgeschakeld.