«

»

NS WC’s in stationshal zijn meestal defect en walgelijk goor

WC toegang kost 50 cent maar meestal zijn ze defect of staat de deur open. Maar dat is een dan een zware ranzige beproeving.

WC toegang kost 50 cent maar meestal zijn ze defect of staat de deur open. Maar dat is een dan een ranzige beproeving.

Alles moet tegenwoordig onbemand. Maar bij de wc’s in onze stationshal werkt dat niet.

De wc’s zijn grotendeels van de tijd defect, of zo smerig dat het zonde van je 50 cent is. Geef mij maar de ouderwetse toiletjuffrouw terug. Net als bij de Hema.

Na een paar flinke koppen koffie bij Starbucks werd ik doorverwezen naar de NS wc’s. Er is door ProRail bezuinigd op een wc in de horeca gelegenheden.

Mijn maag draaide om toen ik de deur opendeed. Bij Starbucks balen ze er ook van.

toilet_station_delft_2Op papier zal het allemaal wel kloppen. Een baby plankje is er ook. Maar wat een smerige zooi. Stinkt er naar pis, kots en stront. In een studentenstad het normale nacht menu.

Dat NS volkomen schijt heeft aan menselijke wezens is wel duidelijk. Instappen en wegwezen. Geen wc meer in de treinen en eigenlijk niet meer in de stations.

Zelfreinigende wc

Zelfreinigende pleuris tyfus NS WC

Pis en schijt maar ergens anders. Maar wel allemaal winkeltjes in het station verpanden aan AH, snack automatiek en Starbucks.

Vandaar dat alle deuren openstaan bij de stationshal. Het tocht er als de hel.

Ik haat zelfreinigende wc brillen. Ik ga voor geen goud op die natte roestvrijstalen bril zitten. Ik schijt nog liever in de gracht.

toilet_station_delft_4Hoe zit het straks met de wc’s bij de publieksbalie van de gemeente? Of zijn die ook geautomatiseerd en zelfreinigend?

Jan Peter de Wit