«

»

OM trekt dagvaarding lekken Avalex tegen mij in

intrekking dagvaarding geheim avalex lekkenAfgelopen vrijdag kreeg ik nog een brief van de officier van justitie dat ik zo snel mogelijk een raadsman moest aanmelden (lees hier).

Vandaag krijg ik een uiterst summier briefje dat de officier van justitie mijn dagvaarding intrekt voor het lekken in deze column uit een besloten vergadering over het “geheime” Avalex onderzoeksrapport.

Gisteren werd ik bij het naaktstrand proces al vrijgesproken. Vandaag ben ik zonder proces van vervolging vrijgesproken. Strafmaat was maximaal 1 jaar gevangenisstraf of boete van maximaal 20.000 euro.

Ik denk dat burgemeester Bas Verkerk ontzettend bang is dat hij weer een publiekelijke zeperd van mij erbij krijgt.

 

deloitte_forensic_avalex delftLokaal Leidschendams Voorburgs bladje Het Krantje had het uitgelekte Deloitte Bijzonder Onderzoek & Integriteitsadvies over het Avalex resultaat 2010 in april 2012 online gezet.

En wat eenmaal voor iedereen openbaar is in te zien, kan daarna niet meer als geheim bestempeld worden door de gemeenteraad.

Het is ook een grote afgang voor het toenmalig VVD raadslid Lea van der Hoek die mij bij de politie aangaf. Je bent niet gekozen om collega raadsleden met een andere mening of gedrag bij de politie te verlinken.

Maandag had ik presidium voorzitter Paul de Widt nog gevraagd of ik van de gemeente een vergoeding kon krijgen voor het inhuren van een advocaat. Misschien heeft dat een gunstig effect voor mij gehad?

Jan Peter de Wit