«

»

Onafhankelijk Delft boekt succes voor de Voedselbank

voedselbank delftGisteravond heeft de motie van Onafhankelijk Delft het dik gehaald om de Voedselbank voor 2014 de gevraagde extra €5000 te geven. De motie (hier) werd mede ingediend door D66, SP, SB, GL, CDA en CU.

De voedselbank kent de laatste jaren een explosieve groei aan te voeden monden. Nu al 948 personen per maand. En ongeveer 20.000 voedselpakketten per jaar. Ook is daardoor een veel duurder groter pand aan de Schieweg betrokken.

Onze motie plaatste PvdA  fractievoorzitter Ernst Damen voor een groot dilemma. Normaal gesproken stemt hij alles van OD weg. Ook nu vond hij de argumentatie van deze belachelijke motie grote onzin. Maar gezien de naderende verkiezingen durfde hij nu niet tegen te stemmen.

De VVD stemde als enige wel tegen extra geld naar de voedselbank. Tja, de VVD heeft weinig stemmers onder de klanten van de voedselbank. De VVD is trouwens niet bang om stemmen te verliezen. Volgens VVD raadslid Marc Koster van Groos is angst een slechte raadgever.

De VVD is de meest asociale partij van Delft, die vele straatarme Delftenaren liever honger ziet lijden dan ze ondersteunt. Maar de VVD stemt wel in met het pamperen van teruggekeerde Delftse Jihadstrijders.

En GroenLinks wethouder Stephan Brandligt heeft voorgoed bewezen een grote leugenaar te zijn. Hij was zogenaamd nog van plan om de voedselbank extra geld te geven. Totaal ongeloofwaardig omdat zelfs zijn eigen partij de motie ook mee indiende.

Jan Peter de Wit