«

»

Onvrede over beperkte openingstijden waterspeeltuin Tanthof

Kinderboerderij en Waterspeeltuin Tanthof te vaak dicht tijdens zomervakantie.

Kinderboerderij en Waterspeeltuin Tanthof te vaak dicht tijdens zomervakantie. Later open en dag extra dicht.

Zaterdag bezocht ik met dat prachtige weer de waterspeeltuin Tanthof. Helaas ging deze al om 16:30 dicht.

Ik werd aangesproken dat ouders het belachelijk vonden dat tijdens de grote vakantie de waterspeeltuin op maandag en dinsdag dicht is.

In feite willen ouders met kleine kinderen (als het mooi weer is ) dan elke dag naar de waterspeeltuin kunnen gaan. Zo vaak is het hier geen mooi weer.

De Kinderboerderij en waterspeeltuin zijn afgestoten door de gemeente Delft naar een bewoners vereniging.

waterspeeltuin_tanthofGevolg zijn steeds beperktere openingstijden. De toegang is gratis. Bezoekers kunnen zelf geld doneren in een vage collectebus. Ik zag dat niemand doen.

De vereniging heeft €230.000 als bruidsschat meegekregen. Listig van dit PvdA&GL college om de gegarandeerde financiële problemen zo over de verkiezingen in 2018 heen te trekken.

Als je zegt Links te zijn zoals de college partijen PvdA en GroenLinks, dan ga je niet bezuinigen op dit soort voorzieningen. De echte integratie tussen allochtone en autochtone kinderen en ouders begint hier.

Of onder het mom van privatisering deze voorzieningen langzaam te laten wegkwijnen in de Tanthof. Nu al moet de waterspeeltuin vaak dicht wegens slechte waterkwaliteit. Oorzaak afgenomen onderhoud en kennis van zaken.

Met enkel vrijwilligers is deze waterspeeltuin en kinderboerderij lastig te exploiteren. En dit “linkse”college staat klaar om de bulldozers van de project ontwikkelaars hun gang te laten gaan.

Jan Peter de Wit