«

»

Politieke afrekening nu door drie rechters in Avalex dossier

In de meervoudige strafkamer oordelen drie rechters over de "zaak".

In de meervoudige strafkamer oordelen drie rechters over de “zaak”.

Donderdag kreeg ik een brief (hier)  van officier van justitie D.M. van Gosen dat mijn dagvaarding op 21 maart was ingetrokken. Zonder reden te noemen, hoefde ik niet voor de politierechter te verschijnen.

Maar gisteren kreeg ik weer een brief (hier) dat ik nu voor de de Meervoudige Strafkamer moet verschijnen met drie rechters. Dat na aanleiding van een artikel in de TELEGRAAF.

Het feit dat ik geschreven heb over een geheim onderzoeksrapport voor AVALEX dat via de website van Het Krantje was te downloaden is te ingewikkeld en gevoelig voor een enkele rechter.

Ik krijg nu bijna elke dag een brief van de officier van justitie. Zuivere intimidatie en angstaanjager. VVD burgemeester Bas Verkerk heeft zeker naar zijn vriendjes bij het Paleis van Justitie gebeld dat  ze “DE Wit” eens een lesje moeten leren.

De politierechter kan tot één jaar gevangenisstraf opleggen en doet meestal meteen mondeling uitspraak. Moeilijkere of zwaardere zaken worden door drie rechters bekeken in de meervoudige strafkamer. Maar dit gaat over een futiliteit. Ik heb geen enkel geheim gelekt.

Zonder advocaat ben ik nu volkomen kansloos. Ik ben via de gemeente verzekerd voor rechtsbijstand in strafzaken als gevolg van mijn raadswerk. advocaat

Dus de gemeente (presidium) zal advocaten inhuren en ik dus ook. Allemaal weggegooid geld. Kost weer tienduizenden euro’s en een hoop tijd van rechters. Maar dat heeft burgemeester Bas Verkerk ruimschoots over voor deze vendetta tegen mij.

Ik sta op nummer 4 van de kieslijst van Onafhankelijk Delft, maar ondertussen hangt mij een gevangenisstraf van maximaal één jaar of €20.000 boven het hoofd. De timing is mijn inziens niet toevallig

Dit is een smerige politieke afrekening van een klokkenluider voor een niemendalletje uit juni 2012. Dat kosste uiteindelijk PvdA wethouder Raimond de Prez zijn voorzitterschap bij AVALEX.

Jan Peter de Wit