«

»

Pollervrij maken autoluwe binnenstad is VVD prutswerk

t_graaf_6_sept_2016

Telegraaf 6 september

Het weghalen van de pollers in onze autovrije binnenstad is onduidelijk uitgevoerd.

sinds drie maanden staan de pollers naar beneden en moeten waarschuwingspilaren de automobilist en de scooter tegenhouden.

Maar er zijn in juli en augustus al 7000 waarschuwingen uitgedeeld. Dat zijn er 3500 per maand.

Het viel mij al op dat ik regelmatig ronddolende auto’s in de binnenstad zag rondrijden. Brommers lijken het helemaal niet te snappen want die rijden gewoon door.

Zeker omdat de scheurbrommers van de Pizzakoeriers wel door de autoluwe binnenstad mogen racen. VVD wethouder Harpe heeft de pizza- kebab- en giro’s-bezorgtoko’s in de binnenstad een ontheffing gegeven.

Onopvallende waarschuwingsdopjes in het wegdek bij binnengaan autoluwgebied.

Onopvallende waarschuwingsdopjes in het wegdek markeren het binnengaan autoluwgebied.

De scheurbrommers scheuren lekker verder en  bejaarden op hun Tomos’sen naar de markt zijn de pineut.

Ik heb hier al eerder vragen over gesteld aan VVD wethouder Harpe. Maar deze wil pas na één half jaar de invoering van het kentekenparkeren en het weghalen van de pollers evalueren.

De 3500 waarschuwingen per maand tonen aan dat het huidige systeem niet goed werkt.

De slachtoffers zijn dus weer voornamelijk toeristen en bezoekers aan onze binnenstad. het kan niet de bedoeling zijn dat die straks een bekeuring van €90 op de mat vinden als aandenken aan Delft.

Betere meer opvallende waarschuwingen op het wegdek zijn nodig. En betere communicatie richting de Delftse brommer bestuurders.

En wie met een brommer aan de hand de binnenstad in denkt te lopen moet ook oppassen want de camera’s herkennen alle kentekens.

Jan Peter de Wit