«

»

Providers zagen gemeente servicemail parkeren als spam

Op 1 juni verloopt in parkeergebied Z een groot aantal vergunningen. Mocht u in het bezit zijn van een vergunning en/of ontheffing in dit gebied, verleng dan op tijd om een naheffing te voorkomen.

Op 1 juni verloopt in parkeergebied Z een groot aantal vergunningen. Verleng dan op tijd om een naheffing te voorkomen.

VVD wethouder Harpe heeft dinsdag avond in grote lijnen mondeling antwoord gegeven op mijn rondvragen over het waarschuwingssysteem van het verlengen van de parkeervergunningen.

De servicemail van de gemeente werd in grote batches verstuurd. De providers zagen dat als spam en dan kwam de gemeentelijke servicemail in het spamfilter terecht.

Ook werd de servicemail bij de ontvanger dan geblokkeerd door het spamfilter. Op deze wijze hebben veel burgers dus geen waarschuwing gehad dat hun parkeerproduct verliep.

De oplossing zoekt de wethouder in het versturen van kleine batches servicemails. Of dat werkt is afwachten.

Op 1 juni verloopt het gebied Z. Dat is afwachten. Jammer is dat VVD wethouder geen heil ziet een een alerlaatste redmiddel van een SMS alert. Volgens hem werkt dat niet omdat mensen zoveel berichten op hun smartphone krijgen dat dit niet opvalt.

Verder zei wethouder Harpe mij toe dat hij er voor gaat zorgen dat er een mogelijkheid komt voor een automatische incasso. Dan zijn we van deze jaarlijkse rompslomp af.

De wethouder kon niet nagaan aan wie wel of geen servicemail verstuurd is. Burgers die een boete hebben gekregen na afloop van de parkeervergunningsperiode kunnen contact opnemen met de gemeente klantenservice@parkerendelft.com. Lees HIER de gemeente info.

Jan Peter de Wit