«

»

PvdA Delft krijgt kritiek over sluiting kinderboerderijen van de PvdA Staten fractie

Kinderboerderij Delftse Hout

Kinderboerderij Delftse Hout

Dat hier in Delft een “harde stenen” fractie zit, is nu wel duidelijk. Voormalig PvdA wethouder Anne Koning, die nu in de Provinciale Staten zit, heeft een grote ‘drive’ voor kinderspeeltuinen.

Ze pikt het niet dat in Delft de kinderboerderijen, waterspeeltuinen en het hertenkamp in 2015 geen geld meer krijgen.

Anne Koning zegt: ‘Het is belangrijk dat dit soort pareltjes blijven bestaan. Juist jonge kinderen kunnen op dit soort plekken vrij spelen met dier en natuur. En dat is zeker voor kinderen in de drukbevolkte Randstad heel belangrijk’.

PvdA wethouder De Prez wil de kinderboerderijen door bedrijven laten exploiteren. Dat wordt dus entree betalen. Koning zegt hierover: ‘Juist in tijden dat mensen minder hebben te besteden, is het belangrijk dat dit soort vrij toegankelijke paradijsjes blijven bestaan’

Kies uw echte PvdA. Die van de kille bezuinigers Ernst Damen & De Prez. Of die van Anne Koning. Ik kies voor Koning.

Het lijkt er verdomd veel op dat deze twee Delftse PvdA salonsocialisten met deze bezuinigingen expres een schop na geven tegen de kinderspeeltuinen missie van Anne Koning. Immers deze heren (en pensioengat opvuller Marjon van Holst) hebben Anne Koning in Delft beentje gelicht.

Maar die machtsgreep is iets anders uitgepakt. Anne Koning lacht ze volledig uit in de Eerste Kamerlid.

Speeldernis Hammenpoort Rotterdamseweg voor de kinderen uit de Wippolder

Speeldernis Hammenpoort Rotterdamseweg voor de kinderen uit de Wippolder

PvdA Delft smijt nog veel meer geld over de balk. In 2009 heeft Koning de Speeldernis natuurspeeltuin Hammenpoort aan de Rotterdamseweg aangelegd.

Maar in de begroting staat nu: Afstoten speelnatuur. De natuurspeelplaats Hammenpoort overlaten aan de natuur. Geen extra inzet meer op onderhoud en activiteiten.

De PvdA laat echter wel dure Italiaanse granieten plavuizen rondom het nieuwe stadskantoor leggen. Kwestie van keuzes. Trouwens in het 2010-2014 verkiezingsprogramma van de PvdA staat  “Het realiseren van een extra kinderboerderij en/of speeldernis”.

Het wordt tijd dat de PvdA in Delft straks in de oppositie beland. Om hun politieke machtsspelletjes en gelieg af te straffen.

Jan Peter de Wit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>