«

»

PvdA heeft van Delft een doodzieke anorexia patiënt gemaakt

begroting_in_een_oogopslag_2017_delftVolgens D66 wethouder Hekker begint patiënt Delft weer wat aan te sterken.

Dat lijkt zo want in het begrotingsoverzicht 2017 ontbreekt onze Stadsschuld. Ondanks dat de rente en aflossing enorme bedragen zijn (€25 miljoen) worden ze weggelaten.

In achttien jaar besturen heeft de PvdA ons in totale armoede weten te storten. Partij van de Armoede, Allah en Anorexia.

Stadsschuld neemt in 2017 weer toe.

Stadsschuld neemt in 2017 weer toe.

Er zit helemaal geen vlees op onze botten. Delft is vel over been.

Op een totale begroting van €340 miljoen staat een stadsschuld van €350 miljoen. Zogezegd staat Delft onderwater. En in 2017 neemt de stadsschuld enkel toe richting €380 miljoen.

De jarenlange verliezende PvdA zit immers nog steeds in het college. Ziekelijke verkwisters zijn het.

daling_eigen_vermogen_delftHet eigen vermogen van Delft hebben ze er totaal doorgejaagd met prestigieuze projecten. Van €156 miljoen naar €15 miljoen in 2014. De GL parasieten verbrasten heerlijk mee.

Nog vele decennia zal de enorme stadsschuld Delft in de bedelstaf houden. Temeer daar er geen cent te verdienen valt op al die armzalige studenten.

De kroon spant een tunnel-lening van €80 miljoen die we in 80 jaar afbetalen. Met kortlopende vaste rentes. De huidige lage rentestand zorgt ervoor dat we we niet verzuipen.

rente_aflossing_2016_delftD66 wethouder Hekker kan door de lage kunstmatige ECB rente bluffen dat het allemaal beheersbaar is. Dat is tegen beter weten in. Als in de toekomst de rente fors gaat stijgen, zal krijgt Delft weer op een streng honger dieet moeten.

De PvdA heeft willens en wetens Delft financieel compleet gesloopt. Elk jaar meer uitgeven dan er binnenkomt. Tot de bodem in zicht is en dan nog diep het rood in.

begroting_patient_2017_delft_op_zondag

De rooie stad Delft.

De PvdA verdient een keiharde schop uit het college. Ooit had de PvdA veertien zetels. Ondanks bakken geld strooien, daalde hun zetelaantal ver de diepte in naar vier. Wat een sukkels.

Het zou triest voor Delft zijn als D66 en de nieuwe burgemeester Bijsterveldt met die rode bloedzuigers door blijven lopen. Zo te zien wel.

Jan Peter de Wit