«

»

PvdA hoofdschuldige megaverlies €63 miljoen grondexploitatie Harnaschpolder

Harnaschpolder Delft

Harnaschpolder Delft

De PvdA heeft sinds 1998 de macht in Delft. Zij zijn hoofverantwoordelijk voor het mega verlies op de grondexploitatie van de nieuwbouwwijk  Harnaschpolder met 1273 woningen. De PvdA is gaan speculeren met grond.

Niet de project ontwikkelaaars, maar de gemeente heeft het risico op zich genomen. Die projectontwikkelaars bouwen bijna niks en wachten betere tijden af.

De kosten van grondaankopen, bouwrijp maken en infrastructuur heeft de gemeente allang gemaakt. in 2008 zou de wijk klaar zijn. De grondopbrengsten lopen ver achter.

probleem_pvda_geld_burgers_is_op_in_delft

De PvdA zonnegoden in Delft hebben alle reserves er allang doorgejaagd en bouwen nu gestaag verder aan een epische schuldenberg tot ver boven de wolkengrens.

In de Harnaschpolder wordt een verlies van €63 miljoen voorspeld in 2019. Alle grondexploitaties samen (spoorzone) is momenteel €309 miljoen negatief. Dat alles door de linkse college van de PvdA en GL. Van de VVD kan je gokken nog een beetje begrijpen.

Maar van socialisten die (sociale) zekerheid hoog in het vaandel hebben, is het ronduit crimineel gedrag. Gokken met geld van de burger. En ook nog geld lenen om te gokken.

PvdA bestuurders Jan Torenstra, Anne Koning en nu De Prez hebben geen partijnormen. Onbekwame ellebogenwerkers. Eigenbelang en prestige voorop. De werkende burger mag die €309 miljoen schuld betalen via de constant stijgende OZB. Daar kan je zo 50 jaar voor uittrekken.

Nu komt PvdA wethouder De Prez met het voorstel om nog meer verlies te nemen. Bouwer Verwelius wil pas 71 woningen bouwen als ze €169.093 minder voor de grond moeten betalen. Dat is €2381 per woning. Bij een gemiddelde vrij-op-naam woning van €250.000 is de grondquote 27% (Grondprijzen 2013). Dus 27% van de v-o-n prijs is dan €67.500. De korting die Verwelius eist op de grondprijs is dus €2381/€67.500 = 3,5%. Dat is bijna niks.

ridderrijkPvdA wethouder De Prez is bezig om de burgers zand in de ogen te strooien. Afleiden van de naderende ondergang. Kijk mij eens huizen neerzetten. Maar juist nu de huisverkopen aantrekken gaat De Prez korting geven aan Bert Verwelius?

Vreemd, De Prez meevliegen voor een rondje om de kerk met Verwelius Privéjet of voor een zwaar kerstpakket? Want de verkoop van Ridderrijk loopt goed.

Volgens Rijswijks ex-wethouder Dick Jense heeft Delft 2,5 maal te veel voor de grond betaald. Maar alles is geheim verklaard in 2004. Verwelius is een besmet bouwbedrijf sinds hun betrokkenheid in de corruptiezaak van VVD’er Ton Hooijmaijers.

Bert Verwelius voorspelde in december 2008 (QUOTE) al dat de huizenprijzen met 30% omlaag zouden gaan. Op datzelfde moment, toen de kredietcrisis op haar hoogtepunt was, accordeerde de PvdA struisvogels contracten met Verwelius voor grondexploitaties voor risico van Delft.

De PvdA heeft Delft voor vele decennia tot pauper en bedelaar gemaakt. Ze leveren de grootste onbenullen als wethouder. Maar deze verliezers mogen van D66 nog steeds de stad besturen. Ze graaien net zolang door tot er niks meer te halen valt. Dan worden ze ergens anders wethouder, Statenlid, Kamerlid of burgemeester.

Jan Peter de Wit

1 ping

  1. NIMBY aan de kasteelwetering en Dijkhoornseweg » Onafhankelijk Delft

    […] het is oneerlijk om deze bewoners de dupe te laten worden van het feit dat de PvdA de hoofdschuldige megaverlies €63 miljoen grondexploitatie Harnaschpolder […]

Reacties zijn uitgeschakeld.