«

»

Raadsonderzoek is €81.000 verspillen aan Talkshow met oud-wethouders

Presentatie vorige onderzoek dat nergens toe leidde.

Presentatie vorige onderzoek dat nergens toe leidde. Links griffier Jeene, Lieke van Rossum (SP) en rechts de huidige voorzitter Martina Huijsmans (D66)

Het vorige raadsledenonderzoek naar de Drie Grote Mislukkingen van de voorgaande college’s was al flut. Financiële drama’s van de Spoorzone, Harnaschpolder en Sebastiaansbrug.

Onder leiding van SP akela Lieke van Rossum maakte het sjieke bureau Policy Research Company (PRC) voor €114.000 een dik rapport.

Op de dag dat onder veel bombarie SP voorzitter Van Rossum het dikke PRC rapport in de Raad presenteerde, werd ze gelijk door haar eigen SP fractie onderuit geschoffeld. Zo gaat dat onder echte Stalinisten.

Zoals gewoonlijk had de SP fractie nog eindeloos veel pietluttige vragen. De lessen voor de toekomst waren nog niet klaar. Eigenlijk wilde de oppositie een echte zware Raadsenquête. Ik wilde wel meedoen om die oud-PvdA-GL-VVD-schurken-wethouders publiekelijk eens flink aan de schandpaal te nagelen. Maar dat was uiteraard totaal niet de bedoeling.

Vlnr dit zijn de veroorzakers van het grote Delftse bankroet. Burgemeester Bas Verkerk VVD, Rik Grashoff GroenLinks, jan Torenstra PvdA en Anne Koning PvdA.

Vlnr dit zijn de veroorzakers van het grote Delftse bankroet. Burgemeester Bas Verkerk VVD, Rik Grashoff GroenLinks, Jan Torenstra PvdA en Anne Koning PvdA.

Dus kwam de GristenUnie met een slap aftreksel om in een RTL4 achtige Talkshow setting gezellig te zwetsen met de oud bestuurders over vroeger (toen alles koek en ei leek).

Het Grote Stappen Voorwaarts MediaForum spectakel van de geweldige 16 jaar PvdA leiderschap in Delft. Die show moet natuurlijk goed voorbereid worden met extern ingehuurde dure showmasters.

Buro Necker van Neam moet alles weer erg spannend maken. Dus wordt alles volledig in de achterkamertjes op poten gezet.

Alles vrijblijvend en zonder vorm van afrekening. Deze Fake-opzet kan natuurlijk niet. In strijd met de (rechts)Orde. Maar griffier Raymond Jeene, alias Joost de Draaier vindt alles goed, want de meerderheid wil het zo. En zo wordt er al weer €114.000 plus €81.000 is €195.000 uitgegeven aan iets dat iedereen al weet.

Daar kan je heel wat leuke ander dingen mee doen, zoals jarenlang Delfia of de fietsenstalling aan de Oude Langendijk openhouden. In januari 2017 moet alles klaar zijn. Voor de landelijke verkiezingen. Het gaat ook in Delft vooral om zelf-promotie en propaganda en de burger hersenspoelen. Ik volg deze ‘Koe in z’n Hol Kijken” show wel van een afstandje.

Jan Peter de Wit