«

»

Schoemaker Plantage waardeloze locatie Schaatsbaan

in de verte de voormalige loods van TNO waarin de schaatsbaan komt.

Op de achtergrond de voormalige loods van TNO aan de bouwput Schoemaker Plantage waarin de schaatsbaan komt.

De winter schaatsbaan verhuist van de Beestenmarkt in het centrum naar een braakliggend nieuwbouw terrein in de uithoek van de Schoemaker Plantage. Ik vind dat zonde van de subsidie van 39.000 euro en een totale afgang van dit D66 college.

Wat een ongezellige bende is het daar. En wie laat nu zijn kinderen ‘s-avonds naar die duistere onveilige onverlichte uithoek fietsen?

Het is allemaal de schuld van voormalig burgemeester Bas Verkerk samen met Stip wethouder Ferrie Förster. Verkerk wilde geen schaatsbaan op de Markt. Daar zou deze natuurlijk thuishoren. Het mooiste decor van Nederland. Maar Verkerk schermde dat bij een koninklijk sterfgeval de Markt binnen korte tijd ontruimd moet worden.

sneeuwpiste_delftMaar Stip wethouder Förster verleende de vergunning zonder ontruimingseis wel aan de door studenten georganiseerde sneeuwpiste Flatstyle 2016 op de Markt. Sneeuwpistes mogen wel op de Markt maar een schaatsbaantje niet.

Ingang Schoemaker Plantage.

Ingang Schoemaker Plantage.

Toen ik het draaiboek van koninklijke bijzettingen wilde inzien verklaarde Verkerk het als vertrouwelijk. Maar dat is onzin want er staan staan geen staatsgeheimen in. Burger Kees van Kruining (hier)  mocht het ook inzien.

De Taptoe stellages of Kermis zijn ook niet binnen één dag afgebroken. En er zit minimaal één week tussen overlijden en de bijzetting van een lid van het koningshuis.

Tijd genoeg om een schaatsbaantje te ontdooien en af te voeren. Hoe snel de Markt ontruimt moet worden is niet duidelijk.

bijzetting_delftTijd om onze nieuwe burgemeester Marja Bijsterveldt eens te vragen hoe we deze impasse gaan doorbreken. Nieuwe bezems vegen schoon. Of moet ik naar de rechter om openbare inzage in het draaiboek te krijgen. In de aanbestedingsregels kan Delft vastleggen dat de schaatsbaan binnen 24 -48 uur uur afgebroken moet zijn.

Delft verdient een gezellige schaatsbaan op de Markt en niet in een slooprijpe loods op een braakliggend bouwterrein aan de rand van de stad.

Jan Peter de Wit